Alytiškę apvogė „Lietuvos pašto“ vardu prisidengę aferistai

Siuntos laukianti 30-metė alytiškė, į mobilųjį telefoną neva iš „Lietuvos pašto“ gavusi žinutę, iš pradžių neįtarė klastos. Žinutėje su aktyvia nuoroda buvo rašoma, jog nepavyksta pristatyti siuntos, todėl moteris turėtų patikslinti savo duomenis.

Į sukčių pinkles patekusi moteris neteko pinigų. <br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Į sukčių pinkles patekusi moteris neteko pinigų. <br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2024, 10:55 AM

Alytiškė paspaudė nuorodą, surašė elektroninės bankininkystės duomenis ir po kelių valandų pastebėjo, jog iš jos sąskaitos dingo beveik 340 eurų.

Galimas daiktas, jog moteris anksčiau girdėjo apie tokį sukčiavimo būdą, tačiau per vėlai suprato pati užkibusi ant sukčių jauko.

„Lietuvos paštas“ ne kartą įspėjo gyventojus apie sukčių platinamas melagingas SMS žinutes, kuriomis išviliojami asmens duomenys bei pinigai.

Vienose žinutėse aferistai teigia, jog siunta nebus pristatyta, kol nesumokėtas siuntimo mokestis, kitose – reikalaujama susimokėti muito mokestį ir atsiunčiama apgaulinga aktyvi nuoroda.

„Lietuvos paštas“ akcentuoja, jog jo siunčiamuose laiškuose niekada nebūna nuorodų į tiesioginius mokėjimus, neprašoma jokių mokėjimo kortelių ar asmens duomenų.

Be to, svarbu atkreipti dėmesį, iš kokio elektroninio pašto adreso atsiųstas pranešimas, nes sukčiai gali naudoti įmonės logotipą, nurodyti „Lietuvos pašto“ kontaktus.

Įmonės tinklalapyje skelbiami sukčių naudojami per 20 interneto svetainių adresai, kurie su „Lietuvos paštu“ neturi nieko bendro, bei apgaulingų SMS žinučių pavyzdžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.