Po prokuratūros apeliacinio skundo šiaulietė nuteista dėl žmonių terorizavimo

Teismas iš dalies patenkino Šiaulių apylinkės prokuratūros apeliacinį skundą dėl pirmosios instancijos teismo priimto sprendimo baudžiamojoje byloje, kurioje kalta dėl turto sugadinimo buvo pripažinta šiaulietė S. S. Aukštesnės instancijos teismas moterį pripažino kalta ir dėl vienos poros terorizavimo.

Teismas iš dalies patenkino Šiaulių apylinkės prokuratūros apeliacinį skundą. <br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Teismas iš dalies patenkino Šiaulių apylinkės prokuratūros apeliacinį skundą. <br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokūratūra

Mar 28, 2024, 12:12 PM, atnaujinta Mar 28, 2024, 12:13 PM

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Šiaulių apygardos prokuratūros Šiaulių apylinkės prokuratūros prokuroras Jonas Trumpulis, o tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai.

Praėjusių metų gruodžio 14 dieną Šiaulių apylinkės teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį ir nuteistajai už vienai įmonei priklausančio gyvenamojo namo tvoros sugadinimą, skyrė laisvės apribojimą 1 metams. Prokuroras J. Trumpulis tokį teismo sprendimą apskundė, apeliaciniu skundu prašydamas S. S. pripažinti kalta ir dėl žmonių terorizavimo.

Šiaulių apygardos teismas atsižvelgė į prokuroro skunde nurodytus motyvus ir nuteisė šiaulietę pagal Baudžiamojo kodekso 145 straipsnio 2 dalį.

Teismas konstatavo, kad nuteistoji tyčia terorizavo ir sistemingai baugino sutuoktinių porą naudodama psichinę prievartą. Nustatyta, kad nuo 2021 metų iki 2022 metų sausio S. S. nuolat į nukentėjusiųjų kiemą mėtė šiukšles, nenustatytais skysčiais apipylė žolę, dekoratyvinius augalus, medelį, kurie vėliau nudžiūvo. Nuteistoji smėliu apipylė terasą ir joje esančius baldus, sniegu apkasė kiemo vartus, per tvoros apačią įkišo medžiagą, panašią į pakulas ir bandė ją padegti.

Tyrimo duomenimis, šiaulietė 29 kartus atliko bankinius pavedimus po 1 centą į nukentėjusio vyro sąskaitą nurodydama, kad pinigai skirti kapų žvakėms, laidotuvių reikmėms ir kt. Pasak teismo, tokiais veiksmais moteris nukentėjusiems sukėlė baimę, išgąstį ir neigiamas emocijas.

Apeliacinės instancijos teismas kaltinamajai skyrė 1 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, atidedant jos vykdymą tokiam pačiam laikotarpiui bei iš dalies patenkino nukentėjusiųjų civilinius ieškinius ir bendrai priteisė 1300 eurų neturtinei žalai atlyginti. S. S. taip pat nurodyta dirbti arba būti registruotai Užimtumo tarnyboje, 8 mėnesius dalyvauti elgesio pataisos programoje ir neleista išvykti už gyvenamosios vietos miesto (rajono) ribų be nuteistosios priežiūrą vykdančios institucijos leidimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.