Patiklumo kaina – 17 tūkstančių 800 eurų

Vilniaus kriminalistai ieško sukčių, kurie iš patiklaus vyriškio pagrobė banko sąskaitoje laikytas santaupas.

Patikėjęs sukčiais, vyriškis atidarė elektroniniu laišku atsiųstą aktyvią nuorodą ir suvedė elektroninės bankininkystės duomenis.<br>T.Bauro nuotr.
Patikėjęs sukčiais, vyriškis atidarė elektroniniu laišku atsiųstą aktyvią nuorodą ir suvedė elektroninės bankininkystės duomenis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2024, 9:46 AM, atnaujinta Mar 31, 2024, 9:50 AM

37 metų vyriškio pagalbos prašymo sulaukta šeštadienio vakarą. 18 val. 33 min. į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą kreipęsis vyriškis papasakojo, kaip užkibo ant sukčių jauko.

Iš pradžių jam šeštadienio popietę apie 16 val. į socialinio tinklo „Facebook“ paskyrą parašė moteris, kuri pasiteiravo, ar tikrai parduoda daiktus.  Po to vyriškiui buvo atsiųstas elektroninis laiškas su aktyvia nuoroda. 

Nieko blogo neįtaręs vyriškis nuorodą atidarė, suvedė prisijungimo prie banko sąskaitos duomenis. Netrukus sąskaita buvo ištuštinta – dingo 17 tūkstančių 800 eurų.

Policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo ir neteisėto elektroninėsmokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.