Teismas kauniečiui už itin žiaurų žmogaus nužudymą skyrė 15 metų laisvės atėmimo bausmę

Kauno apygardos teismas ketvirtadienį kaunietį Andrejų Lapinską pripažino kaltu dėl itin žiauraus žmogaus nužudymo ir skyrė jam 15 metų nelaisvės.

Kauno Apygardos teismasskyrė bausmę nužudymo byloje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno Apygardos teismasskyrė bausmę nužudymo byloje.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2024, 4:45 PM, atnaujinta Apr 4, 2024, 4:46 PM

Kaip teigiama Kauno apygardos teismo pranešime, teismas taip pat priteisė iš kaltinamojo nukentėjusiojo žmonai 50 000 eurų neturtinės, o motinai – 30 000 eurų neturtinės žalos ir 1 716,80 euro turtinės žalos atlyginimui. Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Kauno skyriui priteista 2 015,29 euro turtinės žalos atlyginimui.

Be to, valstybės naudai iš A. Lapinsko bus išieškota Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos patirtos išlaidos: už advokatės atstovavimą nukentėjusiajai teisme – 358,75 euro; už advokatės kaip kaltinamojo gynėjos dalyvavimą teisme – 833,33 euro.

Bylos duomenimis, A. Lapinskas 2022 m. spalio 6 d., apie 1 val., gyvenamojo namo kieme, Kaune, tarpusavio konflikto metu tyčia mažiausiai 12 kartų sudavė smūgius rankomis ir kojomis nukentėjusiajam į galvos, rankų, kojų sritis bei kojomis užšoko ant nukritusio nukentėjusiojo galvos. Kaltinamasis, bylos duomenimis, tyčia mažiausiai 24 kartus peiliu smogė nukentėjusiajam į rankų, krūtinės, nugaros sritis.

Nurodoma, kad tokiu būdu nukentėjusiam sukeltos didelės fizinės kančios. Nuo sužalojimų vyras mirė Kauno klinikose.

Teisme kaltinamajam buvo siūloma duoti parodymus bei pareikšti savo poziciją dėl kaltinimo, tačiau A. Lapinskas parodymus duoti atsisakė, todėl teisme buvo perskaityti jo ikiteisminio tyrimo metu duoti parodymai. Juose vyras nurodė, kad visą dieną prieš įvykį jis vartojo alkoholinius gėrimus, svaiginosi rūkydamas kanapes, o vakare, apie 20 val., savo tėvų namuose susitiko su D. P.

Jie kelias valandas abu vartojo stiprius alkoholinius gėrimus, o nakties metu abu nuėjo į naktinę parduotuvę. Kaltinamasis patvirtino, kad buvo jau stipriai apsvaigęs, todėl neprisimena tolimesnių įvykių, tačiau nurodė, jog peilio jis neturėjo, jokių asmenų nemušė ir nežalojo.

Teismas nustatė, kad buvo kilusi konfliktinė situacija tarp neblaivių asmenų prie baro, kurioje dalyvavo kaltinamasis su D. P. bei nukentėjęs G. E. – tokias aplinkybes nurodė liudytojai.

Apžiūros protokolas patvirtino, kad po įvykio apžiūrėjus A. Lapinsko gyvenamą kambarį tarp kitų daiktų buvo rasta mėlynos ir juodos spalvų striukė su rausvos spalvos dėmėmis, peilis juodos spalvos rankena su raudonos spalvos dėmėmis.

Biologinės ekspertizės išvada patvirtino, kad ant šio peilio rasti biologiniai pėdsakai, kurių genotipas sutampa su kaltinamojo genotipu, taip pat žmogaus kraujas, kurio genotipas sutampa su nukentėjusiojo genotipu, o tai leido teismui padaryti išvadą, jog būtent šiuo peiliu A. Lapinskas sužalojo G. E., padarydamas jam mirtį sukėlusius sužalojimus.

Kauno apygardos teismo sprendimas gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.