Lietuvoje suimtas Tadžikijos aktyvistas susijęs su teroristinėmis organizacijomis: 2016 m. buvo suteiktas politinis prieglobstis

Lietuvoje suimtas Tadžikijos opozicijos aktyvistas Sulaimonas Davlatovas yra susijęs teroristinėmis organizacijomis, portalui „lrt.lt“ patvirtino Valstybės saugumo departamentas (VSD).

Lietuvoje suimtas Tadžikijos opozicijos aktyvistas yra susijęs teroristinėmis organizacijomis.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Lietuvoje suimtas Tadžikijos opozicijos aktyvistas yra susijęs teroristinėmis organizacijomis.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2024, 6:04 PM, atnaujinta Apr 9, 2024, 6:08 PM

Kaip skelbia „lrt.lt“, S. Davlatovas Lietuvoje suimtas dviem mėnesiams. Šį sprendimą teismas esą priėmė, vadovaudamasis VSD išvadomis, kad minėtas asmuo kelia grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui.

„VSD pateikė Migracijos departamentui vertinimą, kad S. Davlatovas kelia grėsmę Lietuvos valstybės saugumui dėl jo sąsajų su teroristinių organizacijų, radikalių susivienijimų nariais ir rėmėjais bei dėl radikalių idėjų skleidimo“, – portalui „lrt.lt“ teigė VSD.

Anot vieno iš Tadžikijos opozicijos atstovų Šarofidino Gadojevo, S. Davlatovui 2016 m. Lietuvoje buvo suteiktas politinis prieglobstis. Š. Gadojevas mano, kad S. Davlatovas yra persekiojamas dėl politinių priežasčių.

Š. Gadojevas aiškino, jog 2014 m. S. Davlatovas prisijungė prie opozicinio judėjimo „Grupė 24“, dėl to autoritarinė Tadžikijos valdžia paskelbė jo paiešką. S. Davlatovas turi savo verslą Lietuvoje, jam priklauso restoranas, trys jo nepilnamečiai vaikai ir nėščia žmona taip pat gyvena Lietuvoje.

S. Davlatovo advokatas Ingnotas Sungaila teigė skųsiantis teismui sprendimą jo ginamąjį suimti dviem mėnesiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.