VMVT prašymu atnaujinta gyvūnus žiauriai luošinusio veisėjo byla

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistų pastangomis, bendradarbiaujant su ikiteisminio tyrimo institucijomis, vėl atnaujinta 2021 metais visuomenę sukrėtusi byla, kuomet gyvūnų augintinius laikantis ir veisiantis L. S., galimai negrįžtamai suluošino augintinius.

Atnaujintas ikiteisminis tyrimas gyvūnus luošinusio veisėjo atžvilgiu.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Atnaujintas ikiteisminis tyrimas gyvūnus luošinusio veisėjo atžvilgiu.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba

Apr 10, 2024, 5:18 PM

VMVT specialistai siekdami ikiteisminio tyrimo bylos atnaujinimo dėl galimai gyvūnus augintinius suluošinusio laikytojo 2023 m. gegužės 18 d. kreipėsi į Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūrą (prokuratūra), kurią informavo, jog Lietuvoje jau yra atsiradusi galimybė vykdyti gyvūnų DNR tyrimą.

Atlikus tyrimą ir gavus rezultatus bei paaiškėjus esminėms aplinkybėms, turinčioms reikšmės bylai išspręsti teisingai, kurios nebuvo nustatytos priimant sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą, šių metų balandžio 9 d. prokuratūra priėmė nutarimą atnaujinti ikiteisminį tyrimą.

Prieš daugiau nei du metus VMVT inspektoriai nustatė, kad gyvūnų laikytojo L. S. laikomiems šunims buvo atliktos draudžiamos veterinarinės procedūros – pašalintos balso stygos, dėl kurių šunys nebegali patenkinti savo fiziologinių poreikių – negali loti, cypti, ar kitaip išreikšti savo poreikių balsu.

Tyrimas ne kartą buvo nutrauktas dėl sudėtingai gaunamų įrodymų stokos. Paaiškėjus naujiems duomenims ikiteisminis tyrimas šiuo metu yra tęsiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste