Kvaišalus nepilnamečiui platinusiam klaipėdiečiui gresia nelaisvė

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir teismui su kaltinamuoju aktu perduota baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai dėl labai sunkaus nusikaltimo – narkotinių medžiagų platinimo nepilnamečiui – pareikšti 29-erių metų vyrui.

Bylą nagrinės Klaipėdos apygardos teismas.<br> Lrytas.lt nuotr.
Bylą nagrinės Klaipėdos apygardos teismas.<br> Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos Respublikos prokūratūra

2024-04-11 09:20, atnaujinta 2024-04-11 09:21

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Atliekant tyrimą buvo gauta duomenų, kad 29-erių metų anksčiau dėl neteisėto disponavimo kvaišalais jau teistas Klaipėdos gyventojas galėjo keliskart parduoti narkotikų pilnametystės nesulaukusiam asmeniui. Turimais duomenimis, pernai pavasarį jis dalį turėtos narkotinės medžiagos – kanapių – pardavė šešiolikmetei merginai. Surinktų duomenų visuma leidžia įtarti, kad tai ne vieninteliai kvaišalai, kuriuos jis išplatino minėtai nepilnametei. Įtariama, kad merginai jis neatlygintinai davė ir psichotropinės medžiagos – amfetamino.

Klaipėdiečiui už tai pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 261 straipsnį („Narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimas nepilnamečiams“). Už šio labai sunkaus nusikaltimo įvykdymą asmenims gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki dvylikos metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.