Despotė motina iš Kauno krašto išgirdo nuosprendį: mergaitę smaugė, draudė valgyti, vadino „žiurke“ ir „zombiu“

Kauno krašte nežmoniškai su savo mažamete dukra besielgusi, mergaitę smaugdavusi ir valgyti jai drausdavusi 34 metų moteris išgirdo nuosprendį – jai paskirtas lygtinis 8 mėnesių laisvės atėmimas. Kalėjime ji neatsidurs, jei per dvejus metus nepadarys naujo nusikaltimo.

 Kaune nuteista 34 metų moteris, fiziškai ir psichologiškai smurtavusi prieš savo mažametę dukrą. <br> R. Vitkaus asociatyvioji nuotr.
 Kaune nuteista 34 metų moteris, fiziškai ir psichologiškai smurtavusi prieš savo mažametę dukrą. <br> R. Vitkaus asociatyvioji nuotr.
 Kaune nuteista 34 metų moteris, fiziškai ir psichologiškai smurtavusi prieš savo mažametę dukrą. <br> V. Balkūno asociatyvioji nuotr.
 Kaune nuteista 34 metų moteris, fiziškai ir psichologiškai smurtavusi prieš savo mažametę dukrą. <br> V. Balkūno asociatyvioji nuotr.
 Kaune nuteista 34 metų moteris, fiziškai ir psichologiškai smurtavusi prieš savo mažametę dukrą. <br> A. Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
 Kaune nuteista 34 metų moteris, fiziškai ir psichologiškai smurtavusi prieš savo mažametę dukrą. <br> A. Vaitkevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 8, 2024, 1:04 PM

Motina įpareigota vakarais ir naktimis būti namuose, dirbti arba registruotis Užimtumo tarnyboje, dalyvauti smurtinį elgesį keičiančioje programoje.

Moteris taip pat įpareigota atlyginti savo vaikui, dabar gyvenančiam pas globėjus, patirtą 3 tūkst. eurų neturtinę žalą.

Naujienų portalui lrytas.lt pavyko sužinoti apie šeimą, kurioje mergaitei daugelį metų teko kęsti siaubingą košmarą: motina ją ne tik žiauriai mušdavo, bet ir koneveikdavo pačiais bjauriausiais žodžiais.

Vaiko terorizavimas tęsėsi nuo 2018 metų birželio iki 2022 metų lapkričio, bet tai – tik oficialiai nustatyti duomenys: manoma, kad smurtas galėjo prasidėt gerokai anksčiau.

Moteris motinystės teisės šiuo metu yra apribotos, o vaikas įkurdintas pas globėjus.

Namuose patirti išgyvenimai gali mergaitę persekioti dar ilgą laikotarpį.

Portalo žiniomis, motina vaiką augino viena, ji yra įmonės darbininkė.

Informacija apie siaubingą mamos elgesį su dukterimi vaiko teisių apsaugos specialistus pasiekė iš mokyklos atstovų bei vietos gyventojų.

Nedelsiant buvo kreiptasi į teisėsaugą.

Iškėlus baudžiamąją bylą ir apklausus mergaitę pas ikiteisminio tyrimo teisėją, paaiškėjo siaubingi faktai.

„Priedurnė tu, šavalka, šavala, padla, žertva, žiurkė, zombis“, – šiuos ir kitus niekinančius žodžius mažametė tvirtino nuolat girdėdavusi iš taurelę mėgusios motinos.

Pasak užguito ir įbauginto vaiko, jai būdavo neleidžiama valgyti arba reikalaujama susimokėti už maistą.

Pareigūnai nustatė, kad nusikalstamas elgesys buvo sistemingas, vaikas buvo mėnesių mėnesius niekinamas, žeminamas, mušamas – patyrė fizinį ir psichologinį smurtą.

Tyrimo metu buvo pasirūpinta, kad mergaitė būtų perkelta į saugią aplinką.

Medicinos ekspertai nustatė, kad mergaitė patyrė vidutinio sunkumo dvasinį sukrėtimą.

Motina buvo pripažinta kalta iškelta byla dėl vaiko sveikatos sutrikdymo ir piktnaudžiavimo tėvų teisėmis bei pareigomis.

„Įrodyta, kad moteris, būdama atsakinga už savo mažametės dukros auklėjimą ir vystymąsi, privalėdama sudaryti sąlygas visapusiškai ir harmoningai vystytis, užtikrinti vaikų teises, sudaryti tinkamas sąlygas vaikui gyventi ir augti, piktnaudžiavo savo, kaip motinos, teisėmis ir pareigomis bei sistemingai fiziškai ir psichiškai gniuždė savo mažametę dukrą, žiauriai su ja elgdamasi“, – teigiama pranešime, kurį atsiuntė Kauno apylinkės teismo pirmininko padėjėja ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Tautvilė Merkevičiūtė.

Kadangi moteris prisipažino ir tvirtino, kad gailisi dėl savo elgesio, bylos nagrinėjimas Kauno apylinkės teisme įvyko nagrinėjimas įvyko sutrumpinta tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.