Pasvalio ligoninėje paskleista neaiškios kilmės medžiaga

Buvo nuspręsta apie incidentą informuoti ugniagesius ir policiją.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Jul 9, 2012, 5:33 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 7:35 AM

Medikės pastebėjo, kad kabinete ant grindų pritaškyta kažkokio skysčio. Jos negalėjo pasakyti, iš kur tas skystis atsirado.

Buvo nuspręsta apie incidentą informuoti ugniagesius ir policiją.

„Neaiškios kilmės medžiaga pastebėta po 14 valandos, prieš pat rentgeno kabineto darbo pabaigą. Aš pati buvau ten užėjusi, jokio kvapo nepajutau.

Tačiau ore esanti kažkokia laki medžiaga staiga ėmė smarkiai graužti gerklę. Man užėmė kvapą. Kadangi esame gydymo įstaiga, nusprendėm apie tai pranešti specialiosioms tarnyboms“, - sakė Pasvalio ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Daina Čepaitė.

Kadangi kabinetas dirba iki 15 valandos, prie jo pacientų jau nebebuvo. Todėl ligonių evakuoti neprireikė.

Medikai mano, kad kabinete galėjo būti pripurkšta kažkokių dujų. Įtariama, kad tą galėjo padaryti vienas keistai besielgiantis pacientas.

Jis atėjo prieš pietus ir paprašė peršviesti jam plaučius. Tačiau to nebuvo padaryta, nes vyras neturėjo tam reikalingo siuntimo iš šeimos gydytojo.

Po pietų rentgeno kabinete dirbančios medikės vėl pamatė koridoriuje sėdintį tą patį vyrą. Į klausimą, ko jis laukia, pacientas atšovė, esą, tai ne jų reikalas.

Įtariama, kad jis ir galėjo pripurkšti ar prilaistyti kažkokios dirginančios medžiagos. Pasvalio ligoninės rentgeno kabinetą sudaro dvi atskirus įėjimus turinčios patalpos.

Kol gydytoja ir slaugytoja dirbo viename kabinete, pacientas nepastebėtas galimai įėjo į kitą patalpą ir ten įvykdė savo užmačias.

Įvykį tiria priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistai ir policijos pareigūnai. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.