Šiaulių rajone vyrą pražudė širšės įkandimas

Gruzdžiuose (Šiaulių r.) pirmadienio popietę nuo širšės įkandimo mirė 70-metis vyriškis.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2012-07-10 17:35, atnaujinta 2018-03-18 06:46

Tądien vyriškis su namiškiais tvarkėsi savo sodybos kieme. Šeimininkas nuo žemės pakėlė kažkokį daiktą, po kuriuo buvo susispietusios širšės. Vienas vabzdys įgėlė ramybę sudrumstusiam vyriškiui į galvą.

Organizmo reakcija buvo žaibiška – nukentėjusįjį išsyk ištiko anafilaksinis šokas. Namiškiai nuskubėjo į ambulatoriją ir atsivežė medikę. Tačiau negelbėjo nei ji, nei netrukus atlėkęs greitosios ekipažas. Medikai reanimavo mirties ištiktą vyriškį, bet jų pastangos buvo veltui.

Šiaulių regione tai – antras nuo vabzdžio nuodų miręs žmogus. Birželio pradžioje bitė į galvą įgėlė sode besidarbavusiam 58 metų šiauliečiui. Medikai į sodo bendriją “Žilvitis” atlėkė per kelias minutes, bet vyriškio gyvybės išgelbėti nebepavyko.

Šiaulių greitoji medicinos pagalbos stotis pastarosiomis dienomis sulaukia po 5-6 iškvietimų dėl sugeltų žmonių. Nukentėjusiųjų padaugėjo, kai į Lietuvą plūstelėjo karšto oro banga.

Ūmi alerginė reakcija vabzdžių sušvirkščiamiems nuodams gali išsivystyti bet kada. Todėl medikai prieš šiltąjį sezoną pataria įsigyti vaistinėse pardavinėjamų švirkštų su jau paruošta medikamentų nuo anafilaksinio šoko doze arba paprašyti šeimos gydytoją išrašyti adrenalino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.