Jūroje nuskendo gelbėtojų ir policijos perspėjimų neklausęs vilnietis

Išsipildė liūdnos gelbėtojų prognozės – perspėjimų neklausęs poilsiautojas sumokėjo savo gyvybe. Netoli Girulių, ties Juodąja tvirtove, nuskendo su draugų kompanija išsimaudyti atvykęs vilnietis. Išgelbėti 39 metų vyro nespėjo nei draugai, nei gelbėtojai. Paplūdimio ruožas, kuriame įvyko nelaimė, yra už gelbėtojų prižiūrimos zonos ribų.

Nelaimė penktadienio popietę įvyko maždaug šioje vietoje, kur baigiasi gelbėtojų saugoma zona.<br>E. Petkutė
Nelaimė penktadienio popietę įvyko maždaug šioje vietoje, kur baigiasi gelbėtojų saugoma zona.<br>E. Petkutė
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Jul 14, 2012, 10:52 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 4:14 AM

Penktadienį bangavimas jūroje ties Klaipėda siekė 4 balus. Iškelta raudona vėliava, perspėjanti, jog maudytis draudžiama. Audringoje jūroje kvailiojančius ir prieš fotoaparato objektyvą pozuojančius žmones gelbėtojai penktadienio popietę pastebėjo teritoriją žvalgę gelbėtojai. Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki pasakojo, kad per mikrofoną net kelis kartus ragino kompaniją trauktis iš vandens, tačiau įsilinksminę poilsiautojai perspėjimų neklausė.

Atkakliausias buvo vienas vyriškis, kuris po kiekvieno perspėjimo dar ryžtingiau brido į jūrą. Nepadėjo ir į pagalbą pasitelkti policijos pareigūnai. Nelaimė įvyko akimirksniu – į pagalbą skęstančiam vyrui nesuspėjo ir netoliese buvę draugai. Atskubėjusiems medikams teko konstatuoti vilniečio mirtį.

Tai pirmoji auka Klaipėdos paplūdimių zonoje. Du žmonės šią vasarą nuskendo ties Šventąja. Gelbėtojai dar kartą perspėja, kad esant raudonai vėliavai maudytis draudžiama. Pastaruoju metu pavojų dar padidino dugne prie kranto susiformavusios gilios duobės, kurias išgraužė stiprios srovės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.