Ligoninėje miręs telšiškis tapo ketvirtąja kraupios avarijos Švedijoje auka

Į Lietuvą parskraidino lėktuvu

Kraupioje avarijoje Švedijoje žuvo keturi lietuviai.
Kraupioje avarijoje Švedijoje žuvo keturi lietuviai.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Aug 14, 2012, 6:44 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:04 AM

Jaunas telšiškis tapo ketvirtąja liepos 19-osios naktį Švedijoje įvykusios avarijos auka.

Į Lietuvą parskraidino lėktuvu

Norboteno srityje, siaurame ir pavojingame kelyje į vilkiko galą įsirėžus mikroautobusui iškart žuvo trys juo važiavę lietuviai: telšiškiai Vitalijus Polius, Justas Alvinskas ir kuršėniškis Stanislovas Ruškus.

Sunkiai sužalotas A. Kreišmonas buvo nuvežtas į ligoninę ir ten operuotas. Dešinės kojos operacija truko penkias valandas. Švedijos medikai sužalotam jaunuoliui paskyrė antibiotikų dėl skilusios kaukolės išsivysčiusiam meningitui gydyti.

Į Lietuvą rugpjūčio 2-ąją A. Kreišmonas buvo parskraidintas lėktuvu ir paguldytas į Klaipėdos universitetinę ligoninę.

Lietuvos medikai vaikinui atliko dar vieną 4 valandas trukusią kojos operaciją bei kovojo su išplitusiu meningitu, dėl kurio kūno temperatūra pasiekė 41 laipsnį. Buvo baiminamasi, kad vaikinas gali nevaldyti rankų ir kojų, nes jo galūnės buvo nejautrios.

A. Kreišmonas Klaipėdos universitetinėje ligoninėje mirė po dešimties čia praleistų dienų.

Nelaimingas atsitikimas priminė tragediją 

Keturiems jauniems lietuviams gyvybę atėmusią avariją Švedijoje sukėlė netikėtai į kelią išbėgęs elnias.

Elnias į kelią iššoko prieš pat vilkiką rusiškais valstybiniais numeriais. Pastebėjęs kliūtį vilkiko vairuotojas staiga nuspaudė stabdžius. Po akimirkos į vilkiko priekabą rėžėsi iš paskos važiavęs mikroautobusas, kuriuo vyko keturi lietuviai. Visi lietuviai sėdoėjo ant priekinės sėdynės. 

Švedijoje įvykusią tragediją netrukus priminė Telšiuose įvykęs nelaimingas atsitikimas.

Naktį į liepos 24-ąją Telšiuose iš šeštojo aukšto balkono iškrito ir sunkiai susižalojo su vienu per avariją žuvusiu telšiškiu draugavusi 24 metų mergina. Dėl šlaunikaulio, kairės rankos lūžio bei galvos traumos nukentėjusioji buvo paguldyta į Respublikinės Šiaulių ligoninės Reanimacijos skyrių.

Apie šį nelaimingą atsitikimą sužinoję telšiškiai kalbėjo, kad mergina galbūt ryžosi nusižudyti nepakėlusi mylimo vaikino žūties.

Šias kalbas paneigė pati nukentėjusioji. Ligoninėje atsigavusi mergina paaiškino, kad iš balkono, kuriame rūkė, iškrito pati. Nukentėjusioji sakė anksčiau draugavusi su vienu per avariją Švedijoje žuvusių telšiškiu, tačiau ši draugystė jau buvo nutrūkusi. 

Tyrimas dėl avarijos nebus atliekamas 

Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, gavęs medikų pranešimą apie A. Kreišmono mirtį, pradėjo ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti.

Komisariato atstovė spaudai Vitalija Kazlauskienė sakė, kad dėl avarijos Švedijoje tyrimas nebus atliekamas, tyrimas bus atliktas tik dėl Telšių gyventojo mirties priežasties.

Antradienį iš Švedijos turėtų būti parskraidinti kitų trijų žuvusių vyrų palaikai. Aukų artimieji iš Švedijos, kur nuvyko iškart po avarijos, sugrįžo praėjusios savaitės pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.