Rugsėjo 1-osios vakarą Panevėžį sukrėtė moksleivės savižudybė

Panevėžyje mokslo metų pradžios šventė buvo paženklinta tragedija. Rugsėjo pirmosios vakarą viename iš Statybininkų gatvės daugiabučių iššokusi iš savo tėvų buto 6 aukšto balkono žuvo 17-metė moksleivė Brigita B.

Prie namo iš kurio šešto aukšto šeštadienį iššoko Brigita sekmadienį rinkosi merginos draugai ir pažįstami.<br>V. Petrauskienė
Prie namo iš kurio šešto aukšto šeštadienį iššoko Brigita sekmadienį rinkosi merginos draugai ir pažįstami.<br>V. Petrauskienė
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

2012-09-02 16:43, atnaujinta 2018-03-17 00:17

Nelaimė įvyko šeštadienį, apie 21 val. 30 min. Vieno Statybininkų gatvės daugiabučio žemutinių aukštų gyventojai po savo langais išgirdo neįprastą šurmulį. Pažvelgę per langus, jie pamatė ant žolės gulinčią` merginą.

Netrukus prie dukros atbėgo jos tėtis. Paaiškėjo, kad mergina iššoko iš 6 aukšto balkono. Kaimynai ėmė skambinti greitosios pagalbos telefonu, bet sužinojo, kad medikai jau skuba į nelaimės vietą. Atvykę jie konstatavo 17-metės mirtį.

Pirminiais duomenimis, mergina susipyko su tėvais. Tikslesnes nelaimės priežastis tiria policija.

Šeštadienį prie namo ant pievos tragedijos vietoje padėta gėlių ir dega žvakės. Čia stoviniavo žuvusios merginos draugai ir pažįstami.

„Negalime patikėti, kad Brigita taip pasielgė. Gal ji tik norėjo pagąsdinti tėvus ir per daug persisvėrė per balkoną, o paskui neišsilaikė ir krito?“, - svarstė viena žuvusiosios draugė.

Merginos prisiminė, kad tai jau nebe pirmas Brigitos bandymas pasitraukti iš gyvenimo. Prieš metus ji prisigėrė vaistų ir atsidūrė ligoninės reanimacijos palatoje. Po šio įvykio Brigita draugėms pasakojo, kad tokiu savo elgesiu ji tik norėjusi pagąsdinti tėvus.

Brigita B. iki šių mokslo metų mokėsi šalia namų esančioje „Verdenės“ pagrindinėje mokykloje. Nuo šių mokslo metų ji turėjo pradėti lankyti J. Miltinio gimnazijos 11-ąją klasę.

„Verdenės“ pagrindinės mokyklos vadovė Jūratė Pauliukienė sakė, kad Brigita B. buvo tvarkinga, gera mokinė. Ji dalyvaudavo klasės ir mokyklos renginiuose. Tėvai rūpinosi dukters mokslais.

Direktorę ir Brigitą mokiusius pedagogus pribloškė žinia apie buvusios jų mokinės mirtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.