Didžiosios Britanijos oro uoste bendrovės „Aurela“ lėktuvas patyrė avariją

Birmingamo oro uoste nuo pakilimo ir nusileidimo tako nuslydo lietuvių kompanijos „Aurela“ lėktuvas „Boeing 737”. Pirminiais duomenimis, nė vienas žmogus nebuvo sužeistas. Manoma, jog užsikirtus vienam iš važiuoklės ratų lėktuvas ėmė slysti ir didžiulis "Boeing 737" sustojo tik ant žolės. Apie tai praneša bbc.co.uk. 

Bendrovė „Aurela“ teigia, jog daroma viskas, kad kuo greičiau būtų pašalinti nesklandumai oro uoste.
Bendrovė „Aurela“ teigia, jog daroma viskas, kad kuo greičiau būtų pašalinti nesklandumai oro uoste.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 22, 2012, 12:15 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:49 PM

Visi skrydžiai oro uoste buvo laikinai sustabdyti, gelbėjimo operaciją vykdo oro uosto darbuotojai. Incidentas įvyko 13 val. 10 min. vietos laiku. Keleiviai iš lėktuvo saugiai evakuoti, nė vienas žmogus nenukentėjo. Vienas iš keleivių Ianas Smithas britų žurnalistams sakė, kad tai buvo "seniausias lėktuvas, kuriuo kada nors teko skristi". Vyras džiaugėsi, kad arti tūpimo tako nebuvo medžių, tvorų ar pastatų.

Bendrovė „Aurela“ teigia, jog daroma viskas, kad kuo greičiau būtų pašalinti nesklandumai oro uoste. Įvykio vietoje dislokuotos gelbėtojų pajėgos, keleiviams suteikta reikiama pagalba. Anot bendrovės atstovų, gerai nusileisti sukliudė prastas oras - takas buvo šlapias.

Prieš mėnesį, kompanijos „Aurela“ lėktuvas, kuriame buvo 150 žmonių, dėl techninių problemų jau buvo užstrigęs Tenerifėje. Iš techniškai netvarkingo lėktuvo visi keleiviai buvo išprašyti.

Manoma, jog avarijos priežastis prastos oro sąlygos. Dėl drėgno Birmingamo oro uosto tako lėktuvo pilotui buvo sunku manevruoti nusileidimo metu.

Skrydį iš Nicos „Aurela“ vykdė kompanijos „Monarch Airlines“ užsakymu. Lietuvos piliečių šio skrydžio metu nebuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.