Plungės rajone degė kavinė

Ugniagesiai čia buvo iškviesti maždaug trečią valandą nakties. Jiems atvykus, pirtis jau skendėjo liepsnose.

Pirmadienio rytą nelaimės vietoje dar dirbo ugniagesiai<br>„Plungės žinios“
Pirmadienio rytą nelaimės vietoje dar dirbo ugniagesiai<br>„Plungės žinios“
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužienė („Plungės žinios“)

2012-10-01 13:29, atnaujinta 2018-03-16 11:06

Pirmadienio rytą nelaimės vietoje dar dirbo ugniagesiai. Nuo sudegusios pirties varvėjo vanduo, krito nuodėguliai.

Ugniagesiai čia buvo iškviesti maždaug trečią valandą nakties. Jiems atvykus, pirtis jau skendėjo liepsnose.

Ugnis nuniokojo stogą, mansardą, taip pat išdegė kavinė antrame aukšte, ten esantys įrenginiai ir pirmo aukšto laiptinė. Į pirmame aukšte esančią pirtį ugnis nespėjo įsisukti, tačiau viskas aprūko ir buvo sulieta vandeniu. Žmonės nenukentėjo, nes kavinė dirba tik iki 22 valandos, o šeimininkai buvo išvažiavę. Sargo taip pat nebuvo – teritoriją saugo šunys ir stebi vaizdo kameros.

Pasak Plungės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko pavaduotojo Mindaugo Kauno, nuo ko prasidėjo gaisras, kol kas neaišku. Tačiau panašu, kad gaisro židinys gali būti viršutinėje pastato dalyje. Įvykis tiriamas.

Kadangi pirtis stovi ant Minijos upės kranto, ugniagesiams buvo patogu čia pat traukti vandenį, tačiau sunkiasvorės gaisrininkų mašinos pakrantėje įsmuko. Taigi, baigę darbus, ugniagesiai dar turėjo traukti vieni kitus.

Pirmadienio rytą savininkas T.V. sakė, kad jis, mama ir brolis turi įsirengę gyvenamąsias patalpas trečiame aukšte ir ten gyvena, tačiau tą naktį pirtyje nieko nebuvo. Jie patys iš Klaipėdos grįžo šiek tiek po antros valandos nakties ir dar kelyje gavo pranešimą apie nelaimę į navigacinę sistemą. Iš tolo pamatę gaisro pašvaistę, puolė skambinti ugniagesiams.

Paklaustas, ar numano, kas galėjo nutikti, T.V. sakė net neįsivaizduojąs: „Priešų neturime, pašalinis žmogus įeiti negalėjo, teritoriją saugo šunys, visur kameros, prietaisų įjungtų nepalikome, viskas buvo tvarkinga.“ Jis prisiminė, kad jungiant kažkokį įrenginį šokinėjo elektros įtampa, tad galbūt tai buvo nelaimės priežastis.

Nuo gaisro nukentėjęs verslininkas turtą buvo apdraudęs. „Verslas neblogai sekėsi, tad bandysime viską atstatyti“, – sakė T. V..

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.