Marijampolėje ant grindinio liejosi žirgo kraujas

Ne visiems raitojo policijos būrio žirgams, atvykusiems iš Vilniaus į Marijampolę, buvo lemta pasirodyti policijos šventėje. Vienas žirgas patyrė traumą.

Kada pasveiks į granitinį aikštės apvadą kanopą susižeidęs žirgas, neaišku.<br>L. Juodzevičienė
Kada pasveiks į granitinį aikštės apvadą kanopą susižeidęs žirgas, neaišku.<br>L. Juodzevičienė
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė („Lietuvos rytas")

2012-10-02 10:12, atnaujinta 2018-03-16 10:39

Praėjusį savaitgalį gausybė marijampoliečių žavėjosi J.Basanavičiaus aikštėje vykusia Angelų sargų švente.

Įspūdingai pasirodė kinologai su tarnybiniais šunimis, rinktinės „Aras” pareigūnai, iš sraigtasparnių šturmavę tariamų nusikaltėlių automobilį.

Marijampoliečiai plojimais dėkojo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės raitojo būrio raiteliams, atlikusiems parodomąją programą.

Tačiau žiūrovai net neįtarė, kad vienas žirgas aikštės prieigose plūsta krauju, todėl nedalyvauja pasirodyme. Pro Marijampolės policijos komisariatą praeinančius žmones apstulbino telkšantis didžiulis kraujo klanas.

„Kadangi žinojome, jog aikštė, kurioje vyks pasirodymas, yra išklota granitu, prieš išvykdami į Marijampolę žirgams nuėmėme pasagas, kad jie neslydinėtų ir būtų saugiau.

Vienas žirgas užkliudė granito apvadą ir susižalojo kanopą – atskilo jos kraštelis. Trauma nėra sunki, tačiau kraujo buvo daug, nes gyvūnas yra didelis.

Mes tik baiminomės, kad kas iš praeivių nenualptų pamatęs tiek kraujo”, – „Lietuvos rytui” sakė raitojo būrio specialistai.

Susižalojęs žirgas nesiblaškė. Jis ramiai stovėjo, kai raitelė ir veterinaras kelis kartus keitė krauju permirkusius tvarsčius.

Teko vežti į Kauną

Alina Michnevič

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės raitojo būrio specialistė

„Susižalojusį žirgą sutvarstėme, jam pagalbą suteikė veterinaras.

Grįžus į Vilnių kraujavimas nesiliovė. Žirgą išgabenome į veterinarijos klinikas Kaune. Sužeistą kanopą veterinarai sukabino kabėmis.

Iki šiol mūsų žirgai, patruliuojantys įvairiuose Vilniaus parkuose bei masiniuose renginiuose, tokių traumų nebuvo patyrę, todėl nežinia, kada žirgas pasveiks.

Kol kas jis ilgesnį laiką pasiganys pievoje. Marijampolės aikštei jokių pretenzijų neturime, ji yra gera, esame buvę daug prastesnėse.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.