D. Kedžio pasekėjų gretose - dar viena mirtis

Mįslingomis aplinkybėmis mirė vienas Garliavos aktyvistų Vadimas Juška. Spėjama, kad vyras iš gyvenimo pasitraukė savo noru. Panašiomis aplinkybėmis kiek anksčiau mirė kitas ištikimas D. Kedžio gerbėjas Josifas Stankevičius.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Oct 3, 2012, 5:50 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:27 AM

Informacija, kad iš gyvenimo pasitraukė vienas Garliavos aktyvistų V. Juška, pasirodė trečiadienio rytą. Pirminiais duomenimis, vyras pasikorė.

Lrytas.lt žiniomis, artimiausiu metu teisėsaugininkai ruošėsi išsikviesti V. Jušką į apklausą, jį ketinta apklausti viename ikiteisminių tyrimų, pradėtų dėl Garliavos įvykių.

Tai ne pirmoji mįslinga mirtis, retinanti dviejų žmonių nužudymu įtariamo Drąsiaus Kedžio gerbėjų gretas.

2011 metų liepos pabaigoje iš gyvenimo pasitraukė vienas ištikimiausių Klonio gatvės aktyvistų Josifas Stankevičius.

Teigiama, kad vyras pasikorė, nors kai kurie teisėsaugininkai linkę abejoti, ar iš gyvenimo vyras iš tiesų pasitraukė pats. Užsimenama, jog apžiūros metu ant jo kūno rasta smurto žymių.

J. Stankevičius buvo įsivėlęs į konfliktą su kitais D. Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukrelės saugotojais prisistatančiais asmenimis. Klonio gatvėje, prie Kedžių ir Venckų namų, laiką leidę veikėjai savo bendražygį J. Stankevičių buvo apkaltinę paaukotų pinigų vagyste ir girtuokliavimu.

Užsienyje gyvenantiems lietuviams pareiškus norą finansiškai remti Garliavoje budėjusius D. Kedžio garbintojus, šie nurodė J. Stankevičiaus vardu atidarytos banko sąskaitos numerį. Po kurio laiko žmonės susipyko, J. Stankevičius pasipiktino esą surinkti pinigai išleidžiami svaigalams bei cigaretėms pikti, buvo pakeistas prisijungimo prie banko sistemos slaptažodis.

Pinigų vagyste bei nuolatiniu girtavimu apkaltintas J. Stankevičius po kurio laiko buvusiems draugams grąžino banko kortelę, kurios sąskaitoje buvo 51 litas. Garliavos aktyvistai vėliau pripažino, kad buvęs jų bendražygis jokių pinigų nevogė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.