Per avariją išsiliejus degalams į Nerį pateko 2-3 tonos teršalų

Pasak jo, žalą turės atlyginti avarijos kaltininkai.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 4, 2012, 2:34 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:58 AM

Kaip pranešė Aplinkos ministerija, teršalams sulaikyti upėje pastatytos boninės užtvaros, šiuo metu tęsiami trečiadienį pradėti teršalų surinkimo darbai.

Pasak ministerijos, aplinkosaugos pareigūnai visą laiką stebi padėtį, kontroliuoja teršalų surinkimą, ima upės vandens mėginius laboratoriniams tyrimams, kartu su gelbėjimo tarnybomis ieško papildomų priemonių, kad avarijos padariniai būtų kuo greičiau pašalinti.

Avarija įvyko trečiadienį apie 15 valandą, Vilniaus Savanorių prospekte ties 187-uoju pastatu susidūrus vilkikui ir benzinvežiui. Iš pastarojo cisternos vienos sekcijos ant kelio dangos išbėgo pusšeštos tonos dyzelino. Smarkus lietus apsunkino darbą atvykusioms gelbėjimo tarnyboms - dėl jo į Nerį lietaus vandens surinkimo vamzdžiais pateko nemaža dalis išsiliejusių teršalų.

Aplinkos ministerijos Aplinkos apsaugos agentūros Avarijų valdymo ir prevencijos skyriaus vedėjo Gedimino Markausko teigimu, įvykio vietoje surinkta apie 20 kubinių metrų vandens ir teršalų emulsijos. Ties trimis lietaus vandens išleistuvais į Nerį buvo pastatytos boninės užtvaros, kurios visą laiką yra prižiūrimos. Tokias užtvaras upėje gelbėjimo tarnybos pastatė ir dviejose vietose ties Vieviu šalia Panerių kaimo. Čia iš Neries teršalai surenkami naudojantis absorbcinėmis bonomis.

Kai bus baigti gelbėjimo darbai ir įvertintas surinktų teršalų kiekis, aplinkosaugininkai apskaičiuos aplinkai padarytą žalą.

„Jau dabar akivaizdu, kad ši žala yra didelė“, - sako G. Markauskas.

Pasak jo, žalą turės atlyginti avarijos kaltininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.