Kauno policijos patruliui – įtarimai dėl sukelto eismo įvykio

Ar gali būti, kad Kauno policijos vyresnysis patrulis Raimondas Vanagas girtas vairavo savo automobilį ir sukėlė avariją, per kurią žuvo jo draugas, o dar du žmonės buvo sužeisti? Šią painią istoriją nagrinėjantys Kauno policijos pareigūnai jau pareiškė įtarimus savo kolegai. Jam gresia laisvės atėmimas iki dešimties metų.

Kauno policijos patrulių rinktinės 6-ojo būrio vyresniajam patruliui 28 metų Raimondui Vanagui jau pareikšti įtarimai dėl vairavimo apsvaigus ir sukėlus eismo įvykį, kuriame žuvo žmogus.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Kauno policijos patrulių rinktinės 6-ojo būrio vyresniajam patruliui 28 metų Raimondui Vanagui jau pareikšti įtarimai dėl vairavimo apsvaigus ir sukėlus eismo įvykį, kuriame žuvo žmogus.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Oct 29, 2012, 2:37 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:32 PM

Tragiška eismo nelaimė, nusinešusi 40-mečio kauniečio Kęstučio Ziminsko gyvybę, įvyko praėjusio sekmadienio naktį Kaune, Nuokalnės gatvėje.

Apie 2 val. 25 min. policijos pareigūnui, Kauno policijos patrulių rinktinės 6-ojo būrio vyresniajam patruliui 28 metų Raimondui Vanagui priklausantis automobilis „Subaru Impreza“ išlėkė į priešpriešinę eismo juostą ir rėžėsi į priešinga kryptimi vykusį „Mercedes-Benz“.

Per nelaimę vietoje žuvo pareigūno automobiliu vykęs jo draugas K. Ziminskas. Automobilių remontu vertęsis vyras našlaitėmis paliko dvi dukteris, kurios mokosi antroje ir šeštoje klasėje.

Įvairių traumų patyrė „Mercedes-Benz“ vairuotojas ir keleivis.

Sekmadienį policijos pareigūnai teigė, kad dar nėra aišku, kas - žuvęs K. Ziminskas ar sužalotas jų kolega R. Vanagas vairavo „Subaru Impreza“ ir sukėlė tragedija pasibaigusį eismo įvykį.

Šia istorija susidomėjus žiniasklaidai tapo aišku, kad virš policijos pareigūno galvos jau kaupiasi tamsūs debesys. R. Vanagui jau pareikšti įtarimai dėl vairavimo apsvaigus ir sukėlus eismo įvykį, per kurį žuvo žmogus. Jei šie įtarimai pasitvirtins, kaltė bus įrodyta teisme, pareigūnui gresia įkalinimas iki dešimties metų.

Įvairių minčių kelia vien tai, kad policijos patrulis R. Vanagas po tragedijos atsisakė pasitikrinti blaivumą. Tyrimams paimti jo kraujo mėginiai.

Be to, teigiama, kad į nelaimės vietą atvykus policijos patruliams jų kolega R. Vanagas sėdėjo ant galinės automobilio sėdynės, o žuvusysis buvo rastas keleivio vietoje.

Lrytas.lt žiniomis, esminis lūžis tyrime įvyko policijos tyrėjams apklausus taranuoto „Mercedes-Benz“ vairuotoją ir keleivį. Jie esą patvirtino, kad prie „Subaru Impreza“ vairo sėdėjo ne eismo įvykyje žuvęs K. Ziminskas, bet automobilio savininkas, Kauno policijos patrulių rinktinės 6-ojo būrio vyresnysis patrulis R. Vanagas.

„Šiuo metu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimo, pareigūnui, kuris, manoma, būdamas neblaivus sukėlė eismo įvykį, kuriame žuvo žmogus, pareikšti įtarimai. Pradėtas ir tarnybinis patikrinimas.

Kauno apskrities policijos vadovybė reiškia užuojautą žuvusiojo artimiesiems ir informuoja, kad paaiškėjus, jog eismo įvykį sukėlė neblaivus pareigūnas, bus priimtas vienašališkas sprendimas – atleidimas iš tarnybos“, - lrytas.lt sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Kęstutis Kasciukevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.