J. Kairys kratosi atsakomybės dėl policininkų avarijos

„Jei kyla grėsmė eismo saugumui, motociklininkas privalo stabdyti ir

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

2012-11-06 16:04, atnaujinta 2018-03-15 16:07

Jam jau trečią kartą teismuose tenka aiškinti, ar motociklu važiavęs Vilniaus policijos patrulis 34 metų Boguslavas Savickis turėjo galimybę išvengti avarijos.

Dėl to, kad užkirto kelią šiam motociklininkui, kaltu pripažintas akrobatinio skraidymo pasaulio ir Europos čempionas 60-metis Jurgis Kairys. Rugsėjo 6-ąją Vilniaus 3-iasis apylinkės teismas jam skyrė 2,6 tūkst. litų baudą ir atėmė teisę vairuoti pusantrų metų.

Tokį sprendimą J. Kairys apskundė VAT, kuris nusprendė dar kartą apklausti visus įvykio dalyvius. Apylinkės teismas šią neaiškią bylą nagrinėjo du kartus.

Trečią kartą apklaustas ekspertas V. Venckus tvirtino, kad nėra jokių duomenų, kurie galėtų patvirtinti, jog J. Kairio vairuojamas automobilis „Honda Accord“ užkirto kelią dviem motociklais važiavusiems policijos patruliams. Motociklas su automobiliu net nesusilietė, todėl ekspertai neturėjo galimybės išmatuoti atstumų nuo vienos transporto priemonės iki kitos.

Ši avarija praėjusių metų rugpjūčio 25-ąją įvyko Dariaus ir Girėno gatvėje, netoli Vilniaus oro uosto. Pirmąja eismo juosta važiavęs J. Kairys persirikiavo į antrąją, kuria tuo metu iš darbo Patrulių rinktinėje motociklais važiavo du patruliai.

B. Savickis tikino, kad norėdamas išvengti susidūrimo su J. Kairio automobiliu, staigiai stabdė motociklą ir griuvo ant šono. Teisėjų kolegija domėjosi, kodėl staiga stabdyti motociklo neprireikė nukentėjusiojo kolegai Pavelui Šilobritui, kuris nuo B. Savickio buvo atsilikęs tik trimis metrais ir važiavo panašiu greičiu.

Ekspertas neatmetė galimybės, kad B. Savickis per vėlai atkreipė dėmesį į persirikiuoti bandantį automobilį ir nespėjo sumažinti greičio. V. Venckaus teigimu, norėdamas išvengti pavojingos situacijos, jis turėjo sureaguoti tuo metu, kai automobilis tik pradėjo kirsti eismo juostas žyminčią liniją.

Kad motociklininkas griuvo tuomet, kai J.Kairys jau buvo persirikiavęs į antrąją eismo juostą, įrodo ir vaizdo įrašas, kurį užfiksavo kitame automobilyje įmontuotas videoregistratorius.

J. Kairys teisme tvirtino, jog į kitą eismo juostą persirikiavo visiškai įsitikinęs, kad netrukdys kitiems vairuotojams. Savo skunde VAT lakūnas nurodė, jog net tuo atveju, jei jis būtų pažeidęs eismo taisykles, motociklininkas galėjo išvengti griuvimo.

Tą patį aiškino ir ekspertas: „Tinkamai stabdomas motociklas sustoja greičiau nei slysdamas šonu, todėl motociklininkas būtų išvengęs susidūrimo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.