Savo pagrobimą išsigalvojusi klaipėdietė po dviejų mėnesių žuvo avarijoje

Klaipėdoje žuvo 22 metų mergina, kuri prieš porą mėnesių melagingai pranešusi apie savo pagrobimą ant kojų buvo sukėlusi dideles policijos pajėgas.

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis („Lietuvos rytas")

Nov 26, 2012, 9:36 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:23 AM

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Klaipėdos Herkaus Manto gatve dideliu greičiu lekiantis visureigis „Range Rover” partrenkė 22-metę klaipėdietę Agnę D. ir nesustodamas nurūko.

Kai atskubėjo pareigūnai, ant važiuojamosios kelio dalies gulinti mergina buvo negyva. Šalia mėtėsi iš rankinės pažirę jos daiktai, automobilio detalės.

Vaizdo kameros užfiksavo jaunuolių būrį, ne per pėsčiųjų perėją einantį visą parą veikiančios kebabinės link. Visureigis mėgino aplenkti žmones ir kliudė merginą, jau beveik perėjusią gatvę.

Iš avarijos vietos pasišalinęs visureigis netrukus rastas Liepojos gatvėje.

Prie jo esantis 26 metų klaipėdietis Aivaras M. neigė vairavęs mašiną. Jam nustatytas vidutinis girtumas – 1,54 promilės.

Sulaikytasis nurodė, kad tą naktį visureigiu važiavo jis ir dar du vyrai. Kompanija iki vidurnakčio šėlo klube „Portas”, o po to nusprendė pasivažinėti uostamiesčio gatvėmis.

Aivaras M. teigė, kad „Range Rover” esą vairavo jo draugas – prieš tris savaites 25-ąjį gimtadienį atšventęs palangiškis Edvinas Jurkus. Iškart nuvykę į Palangą pareigūnai jo namuose nerado. Palangiškio ir dar vieno „Range Rover” keleivio vakar tebeieškojo policija.

Anksčiau beveik toje pačioje vietoje neblaivaus Gargždų gyventojo vairuojamas automobilis pėsčiųjų perėjoje mirtinai sužalojo kitą merginą – bažnyčios choro giedotoją.

Suvaidino pagrobimą

Agnė D. rugsėjo pabaigoje sukėlė rūpesčių savo artimiesiems ir policijai.

Tėvų neturinti mergina gyveno pas savo 78 metų tetą. Vėlų vakarą nesulaukusi giminaitės pensininkė jai paskambino mobiliuoju telefonu.

Atsiliepusi dukterėčia pareiškė, kad ją du pažįstami vyrai jėga įsodino į automobilį, išvežė į mišką ir nepaleidžia. Pokalbis staiga nutrūko, o vėliau tetai prisiskambinti nepavyko.

Šoko ištikta moteris kreipėsi į policiją. Merginos paieškoms buvo mestos didelės pajėgos. Manyta, kad Agnę galėjo pagrobti asmenys, išsigandę dėl jos parodymų teisme – mergina buvo apklausta kaip liudytoja tiriant vieną sunkų nusikaltimą.

Teta prisiminė vieno Agnės telefonu paminėto ją neva pagrobusio policijai žinomo vyro pavardę. Jis buvo rastas paryčiui, bet apie tokį incidentą nieko nežinojo.

Po paros Agnė buvo aptikta viename Debreceno gatvės daugiabutyje, kur gyveno jos draugė. Abi merginos buvo neblaivios, nenorėjo įsileisti į butą pareigūnų.

Per apklausą Agnė aiškino, kad tą vakarą užsibuvo pas draugus ir sugalvojo pagrobimo istoriją norėdama pasiteisinti prieš tetą.

Mergina tikino apie paieškas nieko nežinojusi, nors apie tariamą pagrobimą visą dieną skelbė radijo stotys, interneto svetainės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu