Iškyla su šunimi garsiam chorvedžiui J. Kubiliui buvo lemtinga

Pirmadienio vakarą į eilinę repeticiją po savaitgalio susirinkę Klaipėdos Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos berniukų ir jaunuolių choro „Gintarėlis“ dainininkai netrukus išsiskirstė taip ir nesulaukę savo vadovo. Ilgamečio choro vadovo Juozo Kubiliaus kūnas Kalotės kaime aptiktas tą pačią dieną, tačiau kurį laiką jo tapatybė nebuvo žinoma.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 11, 2012, 7:10 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 5:07 PM

Mįslingos mirties aplinkybes pradėjusi tirti Klaipėdos policija netrukus išaiškino, kad palaikai – garsaus ir gerbiamo uostamiesčio muziko J. Kubiliaus.

61 metų J. Kubilius savaitgalį praleido užmiesčio sodyboje, kur prižiūrėjo šunį. Sugrįžti į darbą Klaipėdoje ir vadovauti repeticijai jam nebuvo lemta – kaip spėjama, vedžiodamas augintinį vyras paslydo ir įkrito į Cypos upelį. Tikslesnės mirties priežastys paaiškės atlikus tyrimą. Pirminiais duomenimis, ant mirusiojo kūno smurto žymių nerasta.

Ilgametis choro „Gintarėlis“ vadovas buvo vienas garsiausių šalies chorvedžių, dirigavęs daugelyje dainų švenčių. Jis dėstė Klaipėdos universiteto Menų fakultete.

„Ši netektis mus visus be galo sukrėtė, visi dar esame šokiruoti“, - sakė Klaipėdos Jeronimo Kačinsko muzikos mokyklos direktoriaus pavaduotoja Rūta Gedminienė. 

Velionis bus pašarvotas 2012 m. gruodžio 12 d. Klaipėdos universiteto Menų fakulteto koncertų salėje (K. Donelaičio g. - 4.) Lankymas gruodžio 12 d. nuo 14.00 iki 22 val. ir gruodžio 13 d. nuo 9 iki 12 val.

Mišios už J. Kubilių laikomos gruodžio 12 d. 18  val. Klaipėdos Marijos Taikos Karaliebės bažnyčioje (Rumpiškės g. 6)

Atsisveikinimas ir išlydėjimas - gruodžio 13-ąją, 12 val. Jis bus laidojamas Kartenos kapinėse.

J. Kubilius gimė 1951 metais spalio 3 dieną Rusijos Irkutsko srityje, tremtinių šeimoje. Būdamas septynerių būsimasis muzikas grįžo su tėvais į Lietuvą. Kitais metais pradėjo mokytis tuometėje Kretingos 1-ojoje vidurinėje mokykloje ir vaikų muzikos mokykloje. 1966 metais ėmėsi chorinio dirigavimo studijų Klaipėdos Stasio Šimkaus aukštesniojoje muzikos mokykloje, vėliau mokslus tęsė Lietuvos valstybinėje konservatorijoje. 

Jau studijuodamas J. Kubilius vadovavo Vilniaus mergaičių chorui „Liepaitės“, buvo sostinės moterų ir vyrų chorų „Aidas“ dirigentas chormeisteris. Nuo 1976-ųjų - Lietuvos valstybinės konservatorijos Klaipėdos fakultetų mokyklinės chorvedybos dėstytojas ir šios katedros neakivaizdinio skyriaus mišriojo choro chormeisteris, vėliau vadovavo moterų chorui.

Nuo 1980 metų su šios įstaigos muzikos mokytojų specialybės merginų choru surengė surengė per 200 koncertų Lietuvos miestuose, koncertavo Maskvoje, dalyvavo Klaipėdos miesto dainų šventėse, vėliau ir respublikinėse dainų šventėse, taip pat 1994 ir 1998  metais Vilniuje vykusiose Pasaulio lietuvių dainų šventėse.  

Būdamas Klaipėdos universiteto Menų fakulteto choro dirigavimo dėstytojas, J. Kubilius parengė apie 60 muzikos mokytojų – chorvedžių. Nuo 1985-ųjų - Klaipėdos berniukų ir jaunuolių chorų „Gintarėlis“ meno vadovas ir dirigentas. J. Kubilius parašė mokslinių ir metodinių darbų, koncertų recenzijų ir straipsnių, daug metų dalyvavo Klaipėdos universiteto Menų fakulteto valstybinių egzaminų komisijoje, buvo „Dainų dainelės“ konkursų žiuri pirmininkas arba narys, Klaipėdos miesto dainų švenčių, tarptautinių chorų vertinimo komisijų narys, moksleivių ir Pasaulio lietuvių dainų švenčių dirigentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.