Pakeliui į motinos laidotuves Pasvalio rajone žuvo sūnus, dukra ir dar 2 šeimos nariai

Pasvalio rajone šeštadienio rytą įvyko tragiška avarija. Netoli Talačkonių kaimo įvykusioje avarijoje žuvo keturi žmonės, trys sužeisti. Avarija įvyko magistralėje „Via Baltica“. Pirminiais duomenimis, avarijoje žuvo panevėžiečiai sutuoktiniai, jų sūnus ir vairuotojo sesuo, važiavę į laidotuves Pasvalyje. Sužeista žuvusios poros dukra sunkios būklės išvežta į Panevėžio ligoninę.

Manoma, kad panevėžiečių šeima šiuo automobiliu važiavo į laidotuves Pasvalyje.<br>R. Stundžienė
Manoma, kad panevėžiečių šeima šiuo automobiliu važiavo į laidotuves Pasvalyje.<br>R. Stundžienė
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Dec 16, 2012, 9:10 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 2:54 PM

Magistralėje lengvasis automobilis "Audi B4" ir mikroautobusas "Fiat Ducato" susidūrė apie 8 val. ryto.

Žuvo keturi "Audi" automobilyje buvę žmonės, vienas šio ekipažo keleivis sužeistas ir išvežtas į ligoninę. Dar du žmonės iš mikroautobuso taip pat išvežti į ligoninę. Žuvusiuosius ir sužeistuosius iš automobilių specialia įranga traukė ugniagesiai-gelbėtojai.

Pirminiais duomenimis, automobiliai susidūrė kaktomuša. Po susidūrimo mikroautobusas liko magistralėje, "Audi"  nulėkė į griovį ir užsidegė, bet ugnis smarkiai įsiplieksti nespėjo.

Pirminiais duomenimis, avarijoje žuvo "Audi" vairavęs 53 metų panevėžietis, jo 5 metais jaunesnė sutuoktinė, jų 25 metų sūnus ir 57 metų vairuotojo sesuo. Pastaroji – alytiškė. Kartu važiavusi žuvusiųjų sutuoktinių 23 metų dukra dėl patirtų sunkių traumų išvežta į Panevėžio ligoninę. Dėl sunkių traumų ji gydoma Intensyviosios terapijos skyriuje.

Panevėžiečiai važiavo į laidotuves Pasvalyje. Šiame mieste šeštadienį, 11 val. turėjo būti laidojama "Audi" vairuotojo ir jo sesers motina, ilgametė Pasvalio pradinių klasių mokytoja, 83 metų Valerija Galskienė.

Išvakarėse į motinos laidotuves atvykusi alytiškė su brolio šeima išvažiavo nakvoti į Panevėžį, o šeštadienio rytą visi jie vėl išvažiavo į Pasvalį. Kiti giminaičiai, jų  nesulaukę atvažiuojant, iš pradžių nesunerimo. Tačiau kai tąryt  iš Alytaus atvažiavęs V. Galskienės žentas paklausė, kur jo žmona, imta jų ieškoti. Tuomet ir paaiškėjo, kad ji su brolio šeima pateko į kraupią avariją.

Vyriškis, važiuodamas iš Alytaus, matė priekyje įvykus avariją, tačiau eismas buvo nukreiptas apylanka, todėl jis artyn neprivažiavo ir nesuprato, kad tai svainio suniokota "Audi" guli pakelėje.  

Į Pasvalio ligoninę buvo išvežti ir du vyrai, važiavę mikroautobusu "Fiat Ducato". Pasvalio rajone, Tetirvinų kaime gyvenantis 52 metų vyriškis su 29 metų sūnumi Biržuose išsinuomavę mikroautobusą, važiavo su reikalais į Alytų. Abu jie smarkiai nenukentėjo – tėvas išleistas gydytis ambulatoriškai, sūnus ligoninėje liko stebėjimui.

Manoma, kad avarija įvyko dėl slidžios kelio dangos. Dėl čiuožykla virtusios kelio dangos ir dėl avarijos kelyje "Via Baltica" susidarė spūstys, automobiliai juda maždaug 50 km / h greičiu.

Tą rytą magistraliniame kelyje "Via Baltica" Pasvalio ir Biržų policijos pareigūnai vos spėjo važiuoti registruoti avarijas.

Apie 10 val. netoli Pasvalio vilkikas nubloškė nuo kelio lengvąjį automobilį ir pats atsidūrė laukuose. Paaiškėjo, kad Prieš metus vairuotojo pažymėjimą gavusi 19-metė biržietė, automobiliu "Volkswagen Golf" važiuodama Pasvalio link ir supratusi, kad kelias itin slidus, nebenorėjo rizikuoti ir sustojo, norėdama prie vairo leisti persėsti  kartu važiavusiam broliui.

Vienas automobilis sustojusį "Volkswagen Golf" aplenkė, o štai iš paskos atvažiuojantis vilkikas "Mercedes Benz" trenkėsi į jį. Nuo kelio nulėkė ir taranuotas lengvasis automobilis, ir vilkikas su puspriekabe, gabenęs spalvotąjį metalą į Slovakiją. Latvis vilkiko vairuotojas policijos pareigūnams tvirtino esąs nekaltas – ko tas "Volkswagen Golf" kelyje sustojo... Laimei, šioje avarijoje žmonės nenukentėjo.

Šeštadienį visoje Lietuvoje sudėtingos eismo sąlygos, daug kur pusto. Kelininkai dėl susidariusių sniego liežuvių vairuotojus ragina rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.