Rokiškio rajone sutuoktiniai iš gyvenimo išėjo kartu

Gražiai sutarusi garbaus amžiaus rokiškėnų pora ir Anapilin išėjo tą pačią dieną. Tiesa, liūdnomis aplinkybėmis – sunegalavusiam vyrui pagalbos ieškoti pas kaimynus išskubėjusi žmona sukniubo kieme ir mirė.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2012-12-20 15:50, atnaujinta 2018-03-14 12:18

Rokiškio rajono Jūžintų seniūnijoje, Norkūnų kaime, gyvenę 84 metų Elena ir 4 metais jaunesnis jos sutuoktinis Jonas Juozas rasti negyvi trečiadienio ryte.

Pirmiausia jų sodybos kieme aptikta ant sniego gulinti mirusi šeimininkė, o name – ir jos nebegyvas vyras.

Ant mirusiųjų kūno jokių smurto žymių neaptikta. Pirminiais duomenimis, garbaus amžiaus sutuoktiniai greičiausiai mirė dėl sveikatos problemų. Manoma, kad pirmasis blogai pasijuto vyras. Galbūt senukas iškrito iš lovos ar sukniubo kambaryje eidamas.

Nepajėgdama jo nuo grindų pakelti, senutė kaip galėdama savo žmogumi pasirūpino – padėjo po galva pagalvę, apklojo antklode ir išskubėjo pas kaimynus kviestis pagalbos. Tačiau greičiausiai susijaudinusi moteris taip pat pasijuto blogai ir kritusi kieme mirė.

Pora gyveno vienkiemyje, artimiausios sodybos – už kelių šimtų metrų, todėl senukų dramos niekas nematė.

Porą pažinojusių žmonių teigimu, per tremtį Sibire išlikę sutuoktiniai gyveno gražiai, vienas kitu pasirūpindami. Jų suaugę vaikai įsikūrę didmiesčiuose, o senukai dar krutėjo po savo sodybą. Abu buvo giedotojai ir iki pat savo mirties giesmėmis į paskutinę kelionę palydėdavo šių apylinkių gyventojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.