Dingusio ukmergiškio kūną apgraužė laukiniai gyvūnai

Ukmergės rajone rastas prieš beveik dvi savaites dingusio jaunuolio

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

2012-12-28 08:25, atnaujinta 2018-03-14 09:36

Buzų kaimo (Ukmergės r.) gyventojas 21 metų Tomas Zakarauskas be žinios pradingo gruodžio 14-ąją išėjęs į darbą.

Daugiau nei pusmetį jis dirbo Ukmergės mieste įsikūrusioje medienos gaminių bendrovėje „AML Baltic“ pagalbiniu darbininku.

Į darbovietę paprastai dviračiu, pėsčiomis arba pakeleivingomis mašinomis keliaujantį T. Zakarauską tą penktadienio rytą pavėžėjo vaikus į mokyklą vežęs pažįstamas kaimo gyventojas.

Vakare vaikino nesulaukę tėvai bandė jam prisiskambinti, tačiau jo abu mobilieji telefonai buvo išjungti, o kitą dieną pradėtos savarankiškos paieškos irgi buvo nesėkmingos.

Gruodžio 16-ąją dingusiojo artimieji kreipėsi į rajono policiją, buvo paskelbta jo paieška.

Maždaug už pusės kilometro nuo namų, Mikailiškių kaimo ribose, laukuose esančiame melioracijos griovyje iki juosmens vandenyje mirkusį T. Zakarausko kūną antrąją Kalėdų dieną atsitiktinai pastebėjo pro šalį traktoriumi važiavęs žmogus.

Apžiūrėjus lavoną, jokių smurto žymių ant jo kūno nerasta, išskyrus ant veido ir kaklo beveik iki kaulo nugraužtus minkštuosius audinius - manoma, kad šiuos sužalojimus galėjo padaryti laukiniai gyvūnai.

Atlikus teismo medicinos ekspertizę, nustatyta, kad T. Zakarauskas mirė dėl bendro kūno atšalimo.

Vakar kalbinti T. Zakarausko bendradarbiai sakė, kad vaikinas prieš dingimą dvi savaites nesirodė darbe. Darbdavys jau rengėsi jį atleisti iš darbo, tačiau pasigailėjo šio darbštaus ir nuoširdaus jaunuolio.

„Tą lemtingąjį penktadienį dirbome iki 15 valandos. Tomas po darbo dar užsuko pas vieną bendradarbį, ten vyrai išgėrė butelį degtinės. Pasakęs, kad eina pas kažką atsiimti tūkstančio litų skolos už paklotas plyteles, Tomas išėjo ir daugiau jo niekas nebematė“, - kalbėjo kartu su T. Zakarausku dirbęs vyras.

Jaunuolio artimieji abejoja, kad tai - nelaimingas atsitikimas, ir mano, kad linksmas ir patiklus vaikinas galėjo tapti nusikaltimo auka. Šiuos įtarimus sustiprina tai, kad šalia velionio nebuvo rastas nei jo maišelis su daiktais, dingo ir abu jo turėti mobilieji telefonai.

T. Zakarausko tėvų šeimą persekioja mirties šmėkla. Iš šešių turėtų vaikų beliko tik dvi 25 ir 21 metų dukros.

Du vyresni Zakarauskų sūnūs mirė anksčiau, o viena dukra dingo be žinios, prieš dvylika metų išvykusi ieškoti laimės į užsienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.