Įstrigusį šunį vadavo būrys specialistų

Ketvirtadienio rytą į Kauno A. Kriščiukaičio gatvę skubėjo ugniagesiai ir Gyvūnų globos asociacijos specialistai. Vieno gatvės namo tvoroje kankinosi įstrigęs šuo. Tokių pajėgų prireikė, kai privataus namo savininkas suprato savo jėgomis nepajėgsiantis išvaduoti gyvūno.

Suleidus raminamųjų šuo nurimo ir atsipalaidavo.<br>L. Pileckas
Suleidus raminamųjų šuo nurimo ir atsipalaidavo.<br>L. Pileckas
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Jan 3, 2013, 5:34 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:04 AM

„Nežinau, nei kieno čia šuo, nei kaip jis atsirado kieme, nes namas aptvertas aukšta tvora be tarpų. Vieninteliai tarpeliai – vartų apačioje, kur šuo ir užstrigo. Bandžiau pats ištraukti, net aliejaus pyliau, bet šuo įsitempęs ir nieko nepavyko padaryti“, - apgailestavo vyras.

Ištraukti šuns nesukarpius metalo nepavyko ir atvykusiems ugniagesiams – gyvūnas kando jam padėti bandantiems žmonėms. Todėl buvo nuspręsta pagalbon kviesti Gyvūnų globos asociacijos specialistus. Karpyti metalą ir išlaisvinti gyvūną ugniagesiai nusprendė tik tada, kai šalia bus juo pasirūpinti galintis specialistas.

Tačiau atvykus Gyvūnų globos asociacijos specialistui įrangos metalui karpyti neprireikė. Suleidus raminamųjų šuo nurimo ir atsipalaidavo. To pakako, kad jo galva būtų lengvai ištraukta iš spąstais virtusio tvoros tarpo.

Gyvūnų globos asociacijos vyr. specialistė Lolita Grėblikienė lrytas.lt pasakojo, kad į vienokias ar kitokias bėdas pakliuvusių gyvūnų istorijos dažnos. Tačiau moteriai dvejonių kelia, ar tikrai gyvūnai įkliūna patys.

„Gali būti, kad dažnai žmonės taip atsikrato augintinių. Tenka traukti iš atvirų šulinių pievose, teko ir iš dešimties metrų gylio šachtos. Ten radome šunį su visa būda. Netikiu, kad jis ten įkrito pats ir dar su būda“, - tikino L. Grėblikienė.

Sunkiai įveikiamų problemų kyla ir į miestus atklystantiems laukiniams gyvūnams. Čia užklysta stirnos, lapės, kiškiai. Nukenčia ir paukščiai, kuriems susižaloti pakanka užuolaida neuždengto lango.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.