Našlė pasiryžusi visą likusį gyvenimą ieškoti vyro žūties kaltininkų

Kiekvienas tragiškai pasibaigęs eismo įvykis artimuosius priverčia spėlioti: kas ir kodėl atsitiko? Griebtis net ir menkiausio gelbėjimosi šiaudo, galinčio padėti atskleisti mažiausias aplinkybes.

Daugiau nuotraukų (1)

jurbarkosviesa.lt

Jan 11, 2013, 9:30 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 9:18 PM

Tris vaikus auginanti našlė Romualda Klimienė vis dar tikisi sulaukti kokių nors žinių iš žmonių, tragišką lapkričio 9-osios vakarą mačiusių jos vyro gyvybę nusinešusį eismo įvykį.

Abejoja pareigūnų sąžine

Virginijus Klimas iš Giedrių (Jurbarkų sen.) žuvo netoli kaimo, kuriame gyveno ir į  kurį tą vakarą pėsčiomis keliavo iš darbo. Nors praėjo jau du mėnesiai, policijos pareigūnai vis dar  nenustatė vyrą pervažiavusio ir iš avarijos vietos nuvažiavusio automobilio. Nelaimės sukrėsta moteris kiekvieną apylinkėse pasklindančią kalbą priima už gryną pinigą ir jau pradeda manyti, kad kažkas, dirbantis policijos komisariate ar prokuratūroje, nori nuslėpti įvykio kaltininkus.

Niekaip su tragedija negalinti susitaikyti našlė prieš pat Naujuosius verkdama pasakojo, kad pareigūnai nuo jos slepia tyrimo eigą, neatskleidžia avarijos aplinkybių ir net nenori su ja bendrauti.

O neatsakytų klausimų R. Klimienė turi labai daug. Aplink gyvenantys žmonės kalba, kad vienas  automobilis nelaimės vakarą stovėjo ant kelio netoli vairavimo mokyklos aikštelės, todėl našlė tikisi, kad jo vairuotojas galėjo ką nors matyti.

Atskubėjusi į nelaimės vietą R. Klimienė pati matė į griovį įvažiavusį automobilį, pareigūnai kalbėjosi su jo vairuotoja, tačiau ir vėl – jokių detalių neatskleidžia.

„Nežinau, kas ta moteris, bet pradedu manyti, kad policija viską žino, tačiau nori nuslėpti įvykio aplinkybes. Jie sako, kad mano vyras buvo girtas, gulėjo ant kelio ir pats kaltas dėl nelaimės. Ar tai nėra iš anksto padaryta išvada, kad nereikėtų bausti kaltininko?“ – klausė moteris. Nė už ką ji negali patikėti ir tuo, kad jos vyrui, kaip jai paaiškino pareigūnai, buvo nustatytas 3,45 promilės girtumas. Romualda tvirtina pati su juo telefonu kalbėjusi prieš pat nelaimę ir žino, kad jis tikrai negulėjo ant kelio.

„Virginijus man pasakė, kad tuoj grįš – ir staiga pasigirdo trenksmas, moters cypimas. Nesupratau, kas atsitiko. Tas pažadas tuoj grįžti man neišeina iš galvos“, – verkė našlė. Ji įtaria, kad ta cypusi moteris ir užmušė jos vyrą.

R. Klimienės abejones kursto pareigūnų nenoras kalbėti apie telefoną ir jame užfiksuotus pokalbius. Tai, kad kažkam sąžinę graužia kaltė, pasak Romualdos, patvirtina ir ryte nelaimės vietoje padėti keturi gėlių žiedai.

Remiasi ekspertizių rezultatais

R. Klimienė netiki, kad niekas nematė tragiškos avarijos, ir vis dar laukia atsiliepiant įvykį mačiusių ir vyro žūties aplinkybes galinčių paaiškinti žmonių. Nors praėjo du mėnesiai, našlės viltys  neblėsta: „Nenurimsiu iki gyvenimo pabaigos, noriu, kad mano vaikai žinotų, kas atsitiko tėvui ir kas kaltas, kad jie jį prarado“. 

Marijampolės apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Raimundas Vasiliauskas garantavo, kad ikiteisminis tyrimas dėl lapkričio 9 d. įvykusios tragiškos avarijos tebevyksta,  neseniai byloje paskirta autotechninė ekspertizė, padėsianti nustatyti, ar nelaimės vakarą eismo  sąlygos leido išvengti vairuotojui ant kelio gulinčios kliūties. Ekspertizės rezultatai bus ne anksčiau  nei po trijų mėnesių.

Prokuroras garantavo, kad medicinos eksperto išvada vienareikšmiškai parodė: V. Klimas gulėjo ant kelio.

„Pats kalbėjausi su ekspertu ir įsitikinau, kad žmogus buvo pervažiuotas vienu automobilio ratu, jokių kitų sužalojimų nenustatyta. Ekspertizė taip pat patvirtino, kad žuvusysis buvo girtas – jam nustatytas sunkus girtumas“, – tikino Marijampolės apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas.

V. Vasiliauskas žinąs ir apie tai, kad netoli įvykio vietos į griovį buvo įvažiavęs BMW automobilis, tačiau garantavo, kad tikrai ne šiuo automobiliu pervažiuotas nukentėjusysis.

Pasak prokuroro, pamačiusi ant kelio gulintį žmogų, vairuotoja išsigando ir nesuvaldė automobilio.

„Pareigūnai jį atidžiai apžiūrėjo, bet jokių avarijos požymių neaptiko. Tai žemo pravažumo automobilis, jei juo būtų nutrenktas žmogus, buferis pabirtų ant kelio. Manome, kad V. Klimą galėjo pervažiuoti aukštas automobilis – minivenas, mikroautobusiukas arba lengvas džipas. Tokio ir ieškome“, – sakė ikiteisminiu tyrimu besidomintis prokuroras.

Jis tikina, kad Bendrasis pagalbos centras lapkričio 9-osios vakarą buvo gavęs pranešimų apie Girdžių kelyje svirduliuojantį vyriškį, šie pranešimai buvo perduoti Jurbarko rajono policijos komisariatui, tačiau pareigūnai nespėjo užbėgti tragedijai už akių.Esą žinomas tikslus vyriškio mirties laikas, o prieš pat žūtį jis telefonu tikrai nekalbėjęs.

„Normalu, kad artimieji stengiasi kuo daugiau sužinoti, tik gaila, kad ekspertizių rezultatai jų neįtikina. Surinkti duomenys leistų jau dabar nutraukti ikiteisminį tyrimą, tačiau neskubame, skyrėme papildomą ekspertizę ir tikrai pasistengsime atsakyti į visus iškilusius klausimus“, – tvirtino Marijampolės apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas R. Vasiliauskas.

Baudžiamoji atsakomybė negresia

 R. Vasiliauskas tvirtina, kad ir nutraukus ikiteisminį tyrimą dėl V. Klimo mirties jį pervažiavusio automobilio bei jo vairuotojo ir toliau bus ieškoma: „Visiškai aišku, kad dėl avarijos kaltas ant kelio gulėjęs pėsčiasis, todėl vairuotojui baudžiamoji  atsakomybė negresia.

Administracine tvarka jis turi būti nubaustas tik už pasišalinimą iš avarijos vietos. Labai blogai, kad vairuotojas išsigando ir nepranešė apie avariją, toks jo poelgis dabar kelia labai daug abejonių. Dėl to paskyrėme ir papildomą ekspertizę“.

Žuvęs V. Klimas - ne pirma auka šioje kelio atkarpoje. Rugpjūtį prie automobilio vairo sėdusi neblaivi kariūnė partrenkė ir mirtinai sužalojo dviračiu važiuojančią moterį. Tuomet automobilį „Volkswagen Passat“ vairavusiai Laurai Diksaitei buvo nustatytas 3,18 promilės girtumas.

Maža to, nelaimės metu buvusiai karei galiojo nuobauda už vairavimą išgėrus. Naujametę naktį policijos sustabdytai neblaiviai moteriai buvo atimta teisė vairuoti. Ji neblaivi prie vairo buvo sulaikyta ir 2007-aisiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.