Klaipėdoje atskilusi ledo lytis į marias nunešė 7 žvejus (papildyta)

Ketvirtadienį, po pietų, 15.38 val. Bendrajame pagalbos centre bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Klaipėdoje, Kuršių mariose ties Tarptautine Jūrų perkėla, atskilusi ledo lytis neša 7 žvejus į marias.

Atskilusi ledo lytis kartu nusinešė 7 žvejus.<br>M. Patašius
Atskilusi ledo lytis kartu nusinešė 7 žvejus.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 31, 2013, 4:02 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 8:54 PM

Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

Informacija apie įvykį perduota Klaipėdos AVPK ir Klaipėdos GMP, Jūrų gelbėjimo ir koordinavimo centrui bei Uosto priežiūros ir gelbėjimo tarnybai.

Apie 16 val. visi žvejai jau buvo saugūs.

Poledinės žūklės mėgėjus, ketinančius žvejoti Kuršių mariose, Aplinkos ministerija įspėja būti budrius. Nors, Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos šios dienos duomenimis, Kuršių marios padengtos pakankamai storu ledo sluoksniu (ledo storis ties Nida – 28 cm, ties Vente – 32 cm), jame atsiranda plyšių.

Atšilus orams, prastėja ledo struktūra (mariose ties Nida apie 30 proc. ledo paviršiaus padengta vandeniu, ties Vente – apie 20 proc.), ją ardo ir sustiprėjęs vėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.