Klaipėdos uoste ties krantine nuskendo laivas (atnaujinta)

Pirmadienio rytą Klaipėdos uoste nuskendo laivas. Į vandenį prie 65-osios krantinės, kuria naudojasi bendrovė „Vakarų Baltijos laivų statykla“, paniro vilkikas. Pranešimą apie tai, kad virš vandens kyšo laivo stiebas, Uosto kapitono tarnyba gavo 10 valandą ryto.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 4, 2013, 2:17 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 3:17 PM

Uosto priežiūros tarnybos viršininkas Arvydas Narmontas patvirtino, jog avarijos metu žmonės nenukentėjo. Tačiau nedidelės taršos išvengti nepavyko. Kiek teršalų pateko į uosto akvatoriją, aiškinamasi.  

14 m ilgio, 4 m pločio ir 1,5 m grimzlės vilkikas „RVS 125“ priklauso bendrovei „Lokys“. Jai Klaipėdos apygardos teismas dar 2011-ųjų gegužę iškėlė bankroto bylą. Uosto priežiūros tarnybos vadovas neatmetė, jog vilkikas į dugną galėjo nugrimzti ir dėl savininkų aplaidumo. „Dėl ko laivas nuskendo, dabar sunku atsakyti, tačiau greičiausiai per šalčius įtrūko vamzdžiai, o prasidėjus atlydžiui, į laivo vidų ėmė sunktis vanduo. Savininkas teigė, jog dar penktadienio vakarą lankėsi laive ir neva nieko blogo nepastebėjo. Bet akivaizdu, kad nebuvo padaryta viskas, kad šios nelaimės būtų išvengta“, - svarstė A. Narmontas.

Šiuo metu rengiamasi vilkiką iškelti, tada ir paaiškės, kodėl laivas nuskendo. Vilkikui Klaipėdos uosto tarnybų leidimas plaukioti galioja iki kovo 28 dienos, tačiau laivas nebuvo naudojamas jau nuo pernai spalio.

Narmontas atmetė versiją, kad laivą galėjo būti bandyta apiplėšti. „Kriminalo čia neturėtų būti, nes tai krovos bendrovės „Bega“ teritorija, ne taip paprasta į ją patekti, benamiai ir valkatos ten tikrai nevaikštinėja“, - teigė A. Narmontas.

Vilkiko savininkui dėl padarytos žalos gamtai gali grėsti bauda. Ar nubausti verslininkus, spręs padarinius įvertinę aplinkosaugininkai. Uosto veiklai paskendęs laivas esą netrukdo, šioje krantinėje laivai nėra švartuojami. Tai jau nebe pirma tokia avarija Klaipėdos uoste per pastaruosius kelerius metus. Praėjusią žiemą netoli tos pačios vietos nuskendo žemsiurbė „Chabira“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.