Plungėje susidūrė dujovežis ir lengvasis automobilis, trys jaunuoliai sužeisti

Vienoje kelio pusėje ant šono nuvirtęs vilkikas DAF, cisternoje vežęs 17 tonų dujų, kitoje – visiškai sumaitotas lengvasis automobilis „VW Passat“, kuriuo važiavo trys 18–19 metų jaunuoliai. Skaudi avarija įvyko pirmadienio ryte, apie aštuntą valandą, kelyje Plungė–Rietavas, tarp Milašaičių ir Stalgėnų kaimų.

Per avariją sužeisti trys 18-19 metų jaunuoliai.<br>V. Venckus
Per avariją sužeisti trys 18-19 metų jaunuoliai.<br>V. Venckus
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužienė

Feb 4, 2013, 12:38 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 3:40 PM

Bendrasis pagalbos centras apie šią nelaimę buvo informuotas 8 val. 06 min. Į eismo įvykio vietą išskubėjo medikai, ugniagesiai-gelbėtojai ir policija. Buvo pranešta, kad sumaitotame automobilyje prispausti žmonės.

Pirminiais duomenimis, nuo Rietavo link Plungės važiavęs lengvasis automobilis slidžiame kelyje, tuoj už posūkio, išvažiavo į priešingą eismo juostą ir trenkėsi į atvažiuojantį vilkiką DAF, kurį vairavo Lenkijos pilietis. Smūgio būta tokio stipraus, kad iš „VW Passat“ išmuštas variklis nuskriejo keliolika metrų į mišką ir atsitrenkė į eglių kamienus.

Nuo Mažeikių pusės važiavusiam dujovežiui trenkdamasis „VW Passat“ išmušė ratą, tad DAF tapo nevaldomas. Jis apsisuko kelyje ir virto į pakelės griovį ant šono. Laimė, tuo metu nepasitaikė daugiau važiuojančių mašinų, nes sukdamasis vilkikas būtų transporto priemones tiesiog nušlavęs nuo kelio.

Įvykio vietoje kalbintas Plungės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Mykolas Pronckus sakė, kad iš lengvojo automobilio ugniagesiai ištraukė tris sužalotus jaunuolius ir perdavė medikams. Automobilyje likusios kuprinės liudijo, kad jauni Rietavo savivaldybės gyventojai skubėjo į pamokas. Greičiausiai, į Plungės technologijų ir verslo mokyklą.

Vilkiko vairuotojas rimtesnių sužalojimų išvengė. Pavojaus dėl dujų nuotėkio, anot gaisrininkų, nebuvo.

Plungės greitosios medicinos pagalbos tarnybos direktorė Marytė Mažonienė sakė, kad iš avarijos vietos į ligoninę buvo išvežti trys 18–19 metų jaunuoliai. Vieno jų būklė buvo kritinė, kiti du taip pat patyrė įvairių traumų.

Kelias nelaimės vietoje buvo itin slidus – kai kurie vairuotojai, pravažiuojantys pro švyturėliais mirksinčius specialiųjų tarnybų automobilius, taip pat stabdė čiuoždami. Gaisrininkai stebėjosi, kad kelininkus pamatė tik atvažiavę į avarijos vietą. Jiems vaduojant nukentėjusiuosius, pravažiavo druskos barstytuvas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.