Ginkluoto jaunuolio paieškas Kleboniškio miške lydi nerimas ir pavojus

Antradienio vakarą iš tėvų namų Kaune, Šiaurės prospekte, išėjus medžiokliniu šautuvu ginkluotam 22 metų Algirdui Barauskui, jo paieškoms buvo mestos didžiulės pareigūnų pajėgos. Naktį šalia esantį Kleboniškio mišką „šukavo“ kelios dešimtys Viešojo saugumo tarnybos (VST) pareigūnų, ginkluotų bėglio pėdsakų ieškota žvalgant mišką pasieniečių sraigtasparnyje sumontuotu termovizoriumi. Jaunuolio ieškota ir trečiadienį, paieškas žadama tęsti ketvirtadienį. Kaune netruko pasklisti kalbos, esą tokios pajėgos buvo mestos, nes pareigūnus sunerimti privertė palikto atsisveikinimo raštelio turinys.

Antradienio vakarą iš namų išėjusio, tėvo medžiokliniu šautuvu su šoviniais ginkluoto A. Barausko paieškoms buvo mestos itin gausios pareigūnų pajėgos.<br>N. Povilaitis
Antradienio vakarą iš namų išėjusio, tėvo medžiokliniu šautuvu su šoviniais ginkluoto A. Barausko paieškoms buvo mestos itin gausios pareigūnų pajėgos.<br>N. Povilaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Feb 27, 2013, 8:01 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 10:36 PM

Dingo su ginklu

Antradienio vakarą į Kauno policiją kreipėsi Kauno klinikų Vaikų chirurgijos klinikos vadovas, profesorius Vidmantas Barauskas ir pranešė namuose pasigedęs legaliai laikyto medžioklinio lygiavamzdžio šautuvo ir keturių šovinių. Vyras įtarė, kad ginklą galėjo pasiimti 22 metų jo sūnus Algirdas, kuris tą patį vakarą išėjo iš namų.

Tėvas informavo, kad su sūnumi susisiekti nepavyksta, jo mobiliojo ryšio telefonas išjungtas, vyras įtaria, kad pasiėmęs šautuvą jo sūnus galėjo išeiti į Kleboniškio miško parką.

Pareigūnai paieškas pradėjo dar antradienio vakarą, vaikino miške ieškojo iki 3 val. nakties, tačiau jų pastangos buvo bevaisės. Nepadėjo net pakilęs pasieniečių sraigtasparnis.

Pareigūnai sušalo

Iš namų išėjusio, tėvo medžiokliniu šautuvu ginkluoto 22 metų kauniečio A, Barausko paieškos buvo tęsiamos trečiadienio rytą, tačiau po pietų VST pareigūnai jas nutraukė.

Nuo 9 val. ryto miško masyvą „šukavę“ pareigūnai sušlapo ir sušalo, tad jų vadovybė susirūpino pavaldinių sveikata.

„Buvo patikrintas nemažas miško ruožas, tačiau nei ieškomo žmogaus, nei jo pėdsakų neradome. Paiešką šiek tiek komplikavo tai, kad teko bristi pelkėta vietove, tad pareigūnai buvo iki juosmens šlapi“, - lrytas.lt sakė VST Kauno dalinio vado pavaduotojas Vladas Kalnelis.

Mįslingai dingusio, ginkluoto Kauno klinikų profesoriaus V. Barausko sūnaus paieškas pareigūnai žada tęsti ketvirtadienio rytą.

Nerimas - dėl raštelio?

Lrytas.lt žiniomis, antradienio vakarą policijai gavus pranešimą apie tai, kad iš namų išėjo tėvo medžioklinį šautuvą bei šovinius savavališkai pasiėmęs 22 metų kaunietis, buvo duotas nurodymas pradėti plataus masto paieškos operaciją Kleboniškio miške.

Kalbama, kad policijos pareigūnams didelį susirūpinimą kelia ginkluoto kauniečio palikto atsisveikinimo raštelio turinys.

Šios kalbos, regis, turi pagrindo. Ko gero, ne veltui antradienio vakarą buvo skubiai mobilizuoti VST pareigūnai, iškviestas pasieniečių sraigtasparnis su žmogų pagal jo kūno skleidžiamą šilumą aptinkančiu termovizoriumi.

Lrytas.lt žiniomis, naktį Kleboniškio miške vykusi operacija labiau priminė ne nelaimėlio paiešką, bet pavojų aplinkiniams keliančio žmogaus sulaikymo veiksmus.

VST pareigūnams buvo duotas nurodymas pasiruošti bet kuriuo momentu blokuoti į Kleboniškio miško parką vedančius kelius, kita pareigūnų grupė buvo dislokuota pačiame miško masyve. Laukta, kokią informaciją pateiks pasieniečių sraigtasparnio pilotai. Buvo pasirengta kryptingai „šukuojant“ mišką ginkluotą jaunuolį iš jo tiesiog išstumti ir sulaikyti.

Gavus atsakymą, kad termovizoriumi žmogaus nepavyko užfiksuoti, arba ieškomasis jau nebegyvas, pareigūnai pradėjo įprastus paieškos darbus, tačiau jiems sutrukdė tamsa.

Jei ras, prireiks derybininkų

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Darius Žukauskas lrytas.lt žurnalistui neatskleidė dingusio jaunuolio parašyto atsisveikinimo raštelio turinio, nes tai diskretiška informacija, skirta šeimai, o ne plačiajai visuomenei.

Pasak D. Žukausko, raštelio turinyje nėra informacijos, kad su tėvo ginklu nežinia kur išėjęs jaunuolis keltų potencialią grėsmę visuomenei. Aukštas policijos pareigūnas sakė negalintis komentuoti pasigirdusių kalbų, esą paiešką vykdantiems VST vyrams nurodyta pasirengti ir galimai neutralizavimo operacijai.

„Bet kuriuo atveju vertinama potenciali grėsmė, kai žmogus yra su ginklu. Jeigu žmogų pavyktų rasti, būtų kalbama ne apie neutralizavimą ar likvidavimą, bet apie derybininkų grupės iškvietimą“, - sakė D. Žukauskas.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas sakė laukiantis visuomenės pagalbos ieškant antradienio vakarą nežinia kur dingusio, ginkluoto 22 metų kauniečio.

„Informacijos laukiame visą parą. Pareigūnų grupė pasirengusi bet kurią akimirką reaguoti, tikrinti bet kokią gautą informaciją“, - sakė D. Žukauskas.

Kauno policijos atstovas įspėjo Kleboniškio miške arba šalia jo gyvenančius žmones pastebėjus ginkluotą jaunuolį prie jo nesiartinti, nesiimti aktyvių veiksmų, o nedelsiant paskambinti telefono numeriu 112.

Policija prašo žmonių, galinčių suteikti naudingos informacijos apie dingusį jaunuolį, jo  buvimo vietą, paskambinti telefonais  (8 37) 30 34 50, 30 33 59 arba 112. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją