Kaune dingusio A. Barausko kūną rado moteris (papildyta)

Ketvirtadienį Kaune, Kleboniškio miške, rastas antradienio vakarą iš namų išėjęs, tėvo medžioklinį šautuvą su šoviniais pasiėmęs Algirdas Barauskas. Pirminiais duomenimis, kūną aptiko miške šunį vedžiojusi moteris, ji iškvietė policijos pareigūnus.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Feb 28, 2013, 11:08 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 8:37 PM

Per Kauno apygardos prokuratūroje surengtą spaudą konferenciją teisėsaugininkai oficialiai pareiškė, jog A. Barauskas rastas negyvas. Pagrindinė tiriama versija – savižudybė. Šalia lavono rastas ir jo tėvui priklausantis medžioklinis šautuvas.

„Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pagal pareiškėjo Vidmanto Barausko pareiškimą, kad jis negali susisiekti su 22 metų sūnumi Algirdu. Taip pat jis nurodė, kad iš seifo yra dingęs legaliai laikytas medžioklinis šautuvas TOZ. Kaip žinia, šiandien buvo rastas dingusio asmens kūnas, šalia jo buvo ir medžioklinis šautuvas“, - sakė Kauno apylinkės prokuratūros vadovas Darius Valkavičius.

Rado prieš dieną

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Darius Žukauskas patvirtino, kad ieškomo kūną rado moteris. Kleboniškio miške šunį vedžiojusi kaunietė palaikus aptiko dar trečiadienio vakarą, tačiau policijai apie kraupų radinį pranešė tik ketvirtadienį.

„Duomenų, kad šis asmuo galėjo tapti nusikaltimo auka – neturime. Pagrindinė tiriama versija – savižudybė. Velionio kūne aptikta šautinė žaizda“, - kalbėjo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovo pavaduotojas D. Žukauskas.

„Mes žmogų būtume bet kuriuo atveju radę, jis buvo toje vietoje, kurią ketinome apieškoti grįždami atgal“, - lrytas.lt sakė VST Kauno dalinio atstovai.

Teisėsaugininkai oficialiai patvirtino, jog rastas A. Barausko paliktas atsisveikinimo laiškas. Nors jo turinys neatskleidžiamas, pranešama, kad jame užsimenama apie dramatiško pasirinkimo priežastis.

Spaudos konferencijos metu užsiminta, kodėl antradienio vakarą pakilusio pasieniečių sraigtasparnio termovizorius neužfiksavo ieškomo kauniečio kūno skleidžiamos šilumos.

Pirminiais duomenimis, A. Barauskas tuo metu jau buvo nusišovęs. Manoma, kad tragedija įvyko antradienį prieš pietus, kai jis, palikęs atsisveikinimo laišką, su tėvo šautuvu išėjo iš namų į Kleboniškio mišką.

Ieškojo šimtas pareigūnų

Antradienio vakarą į policiją kreipėsi sūnaus pasigedęs Kauno klinikų Vaikų chirurgijos klinikos vadovas, profesorius Vidmantas Barauskas. Kaunietis nurodė, kad kartu su sūnumi, kurio telefonas buvo išjungtas, jis pasigedo lygiavamzdžio medžioklinio šautuvo bei keturių šovinių.

Lrytas.lt žiniomis, jaunuolis kompiuteryje paliko atsisveikinimo raštelį. Tą patį vakarą organizuota plataus masto paieškos operacija Kleboniškio miške, turėta duomenų, kad į jį patraukė šautuvu ginkluotas A. Barauskas.

Buvo skubiai mobilizuoti VST pareigūnai, iškviestas pasieniečių sraigtasparnis su žmogų pagal jo kūno skleidžiamą šilumą aptinkančiu termovizoriumi.

Gavus atsakymą, kad termovizoriumi žmogaus nepavyko užfiksuoti, o ieškomasis jau gali būti nebegyvas, pareigūnai pradėjo įprastus paieškos darbus, tačiau jiems sutrukdė tamsa. Operacija, kurioje dalyvavo beveik šimtas VST pareigūnų, buvo tęsiama trečiadienį bei ketvirtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.