Kleboniškio miške ginkluoto jaunuolio ieško būrys pareigūnų

Viešojo saugumo tarnybos (VST) pareigūnai jau trečią dieną Kaune ieško iš namų išėjusio, medžioklinį tėvo šautuvą su šoviniais pasiėmusio 22 metų Algirdo Barausko. Ketvirtadienį toliau tikrintas Kleboniškio miškas, jį „šukuoja“ septynios dešimtys VST pareigūnų. Paieškas žadama tęsti iki sutemų.

Apie 10 val. Kleboniškio miške išsirikiavo dvi pareigūnų grupės, kurios „šukuoja“ joms priskirtus miško plotus. Paieškose dalyvauja ir kinologai su tarnybiniais šunimis, o žmonių judėjimas koordinuojamas VST Kauno dalinio štabe.<br>N. Povilaitis
Apie 10 val. Kleboniškio miške išsirikiavo dvi pareigūnų grupės, kurios „šukuoja“ joms priskirtus miško plotus. Paieškose dalyvauja ir kinologai su tarnybiniais šunimis, o žmonių judėjimas koordinuojamas VST Kauno dalinio štabe.<br>N. Povilaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Feb 28, 2013, 2:00 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 9:23 PM

Kauno Kleboniškio miško parke toliau vyksta plataus masto paieškos operacija, daugiau nei septynios dešimtys VST pareigūnų ieško antradienį iš namų išėjusio medžiokliniu šautuvu ginkluoto 22 metų kauniečio Algirdo Barausko.

Apie 10 val. Kleboniškio miške išsirikiavo dvi pareigūnų grupės, kurios „šukuoja“ joms priskirtus miško plotus. Paieškose dalyvauja ir kinologai su tarnybiniais šunimis, o žmonių judėjimas koordinuojamas VST Kauno dalinio štabe, kiekvienas pareigūnas turi radijo stotį su vietos nustatymo moduliu, tad kompiuterio ekrane karininkai gali matyti, kurioje vietoje yra operacijos dalyviai.

Ginkluoto Kauno klinikų vaikų chirurgo sūnaus miške ieškantys pareigūnai pripažino, kad ketvirtadienį žygiuoti per tankmę kur kas lengviau nei trečiadienį. Šiek tiek spustelėjus šaltukui, vyrams nebereikia murkdytus šlapio sniego košėje.

VST pareigūnų operacija sulaukė vietos gyventojų susidomėjimo, miške sutikti žmonės pareigūnų klausinėjo, ar jiems dar nepavyko rasti ginkluoto žmogaus.

„Ko gero, šiame miške jo iš viso nėra. Gal tenorėjo tėvą pagąsdinti, paėmė jo šautuvą, atsisveikinimo raštelį paliko, o pats dabar kur nors pas draugus sėdi ir bijo grįžti“, - lrytas.lt žurnalistui sakė sutiktas senukas.

Antradienio vakarą į policiją kreipėsi sūnaus pasigedęs Kauno klinikų Vaikų chirurgijos klinikos vadovas, profesorius Vidmantas Barauskas. Kaunietis nurodė, kad kartu su sūnumi, kurio telefonas buvo išjungtas, jis pasigedo lygiavamzdžio medžioklinio šautuvo bei keturių šovinių.

Lrytas.lt žiniomis, jaunuolis kompiuteryje paliko atsisveikinimo raštelį, kurio turinys privertė sukrusti teisėsaugininkus. Tą patį vakarą organizuota plataus masto paieškos operacija Kleboniškio miške, turėta duomenų, kad į jį patraukė šautuvu ginkluotas A. Barauskas.

Ko gero, ne veltui antradienio vakarą buvo skubiai mobilizuoti VST pareigūnai, iškviestas pasieniečių sraigtasparnis su žmogų pagal jo kūno skleidžiamą šilumą aptinkančiu termovizoriumi.

Lrytas.lt žiniomis, antradienio naktį Kleboniškio miške vykusi operacija labiau priminė ne nelaimėlio paiešką, bet pavojų aplinkiniams keliančio žmogaus sulaikymo veiksmus.

VST pareigūnams buvo duotas nurodymas pasiruošti bet kuriuo momentu blokuoti į Kleboniškio miško parką vedančius kelius, kita pareigūnų grupė buvo dislokuota pačiame miško masyve. Laukta, kokią informaciją pateiks pasieniečių sraigtasparnio pilotai. Buvo pasirengta kryptingai „šukuojant“ mišką ginkluotą jaunuolį iš jo tiesiog išstumti ir sulaikyti.

Gavus atsakymą, kad termovizoriumi žmogaus nepavyko užfiksuoti, arba ieškomasis jau nebegyvas, pareigūnai pradėjo įprastus paieškos darbus, tačiau jiems sutrukdė tamsa.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Darius Žukauskas sakė laukiantis visuomenės pagalbos ieškant antradienio vakare nežinia kur dingusio ginkluoto 22 metų kauniečio.

„Informacijos laukiame visą parą. Pareigūnų grupė pasirengusi bet kurią akimirką reaguoti, tikrinti bet kokią gautą informaciją“, - sakė D. Žukauskas.

Kauno policijos atstovas įspėjo Kleboniškio miške arba šalia jo gyvenančius žmones pastebėjus ginkluotą jaunuolį prie jo nesiartinti, nesiimti aktyvių veiksmų, o nedelsiant paskambinti telefono numeriu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.