Kraupus studento poelgis - dėl mokslų?

„Geriausias pasityčiojimas iš gyvenimo – pasitraukti iš jo be jokios priežasties”, – šį sakinį kompiuteryje paliko Sveikatos mokslų universiteto studentas Algirdas Barauskas. Jis rastas negyvas miške.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas")

Mar 1, 2013, 12:08 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 7:52 PM

Artimieji 22 metų jaunuolio pasigedo antradienį, mat jis neatsiliepė į skambučius mobiliojo ryšio telefonu.

Vaikino tėvas – Kauno klinikų Vaikų chirurgijos klinikos vadovas profesorius Vidmantas Barauskas. Jis policijai pranešė ir apie iš seifo dingusį medžioklinį šautuvą TOZ su 4 šoviniais.

Gydytojas pasakojo iš savo buto Šiaurės prospekte į darbą išvažiavęs anksti ryte, kai sūnus dar miegojo.

Vėliau mėgino paskambinti mobiliojo ryšio telefonu, tačiau vaikinas neatsakė. Vakare neradęs nei jo, nei šautuvo V. Barauskas kreipėsi į policiją. Dar labiau išgąsdino kompiuteryje aptiktas laiškas.

„Jeigu skaitote šį laišką, manęs jau nėra”, – tokį A. Barausko įrašą perskaitė artimieji.

Pasak tyrimui artimų šaltinių, kiek anksčiau tarp tėvo ir sūnaus vyko rimtas pokalbis dėl pastarojo požiūrio į mokslus.

V. Barauską pažįstantys žmonės tikino, kad jis yra geras specialistas, tačiau griežtas, reiklus ir sunkiai tvardantis emocijas vyriškis. Profesoriaus sūnus buvo visiškai kitoks – uždaro būdo, mažai bendraujantis net su savo bendraamžiais.

„Santykius šioje šeimoje galėčiau pavadinti šiek tiek neįprastais”, – kalbėjo kauniečius pažįstantys kolegos.

Artimieji žinojo, kad studentas labai mėgsta vaikščioti netoli namų esančiame Kleboniškio miške, todėl čia ir buvo sutelktos didžiausios paieškos pajėgos. Kauniečio ieškota net su pasieniečių sraigtasparniu.

Apie žmogaus kūną vakar prieš vidurdienį pranešė moteris. Ji atskleidė, kad vedžiodama šunį kraupų radinį mačiusi dar užvakar vakare, bet tuomet niekam apie tai nesakė.

Tyrėjai pranešė, kad A.Barausko kūnas buvo su šautine žaizda, bet nėra jokių prielaidų kelti nužudymo versiją. Šalia mirusiojo gulėjo šautuvas su likusiais šoviniais.

Ekspertai spėja, kad jaunuolis iš gyvenimo pasitraukė netrukus po to, kai tėvas išvyko iš namų. Atsisveikinimo laišką jis taip pat parašė tik prieš pat išeidamas iš buto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.