Automagistralė Vilnius-Kaunas tapo čiuožykla, avarijos fiksuojamos viena po kitos

Sekmadienio pavakare visoje Lietuvoje viena po kitos fiksuojamos įvykusios avarijos. Pasak automobilių kelių direkcijos, eismo sąlygos šalyje - itin sunkios. Automagistralė Vilnius - Kaunas yra tapusi čiuožykla. Ne geresnė situacija ir kituose šalies keliuose.

Dėl slidžios kelio dangos Lietuvoje įvyko daugybė avarijų.<br>V. Ščiavinskas
Dėl slidžios kelio dangos Lietuvoje įvyko daugybė avarijų.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius, Reda Cibulskytė

Mar 3, 2013, 10:33 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 4:47 PM

Vilniuje sekmadienio pavakare dėl slidžios kelio dangos įvyko dešimtys avarijų. Vos per dvi valandas policijos pareigūnai sulaukė daugiau nei 30 pranešimų apie avarijas. Visoje Lietuvoje masiškai fiksuojamos įvykusios avarijos.

VĮ „Automagistralė“ darbuotojai tvirtina, kad tiek greitkelis Kaunas – Vilnius, tiek automagistralė Panevėžys – Vilnius nuolatos valomos, o keliai  barstomi.

„Prisnigo ir prispaudė sniegą, todėl labai slidu. Magistralėje vyksta barstymo darbai, barstome smėlio ir druskos mišinį, jis geriau prigula, trintis geresnė. Vis dar pusto, todėl kai kur net veltui pilamas mišinys, nes nupučia jį.“

Vilniuje - viena avarija po kitos

Apie 16 val. 30 min., Narbuto gatvėje lengvasis automobilis rėžėsi į troleibuso galą. Po smūgio automobilio priekis palindo po viešojo transporto priemone.

Dėl įvykio sutriko eismas. Narbuto gatvėje stovėjo dešimt troleibusų, dėl avarijos jie negalėjo pajudėti iš vietos. Ant pievos nuvažiavęs nuo kelio stovėjo lengvasis automobilis. Spėjama, kad jis bandė išvengti susidūrimo.

Susisiekus su Vilniaus troleibusų parko centrinės dispečerinės dispečere, lrytas.lt išsiaiškino, kad į avariją pateko 8 maršruto troleibusas.

Dispečerės teigimu, T. Narbuto gatvė tapo nepravažiuojama dėl itin slidaus kelio.

Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, T. Narbuto gatvėje įvyko dar dvi avarijos. Ir tu techniniai eismo įvykiai. Vienoje avarijoje dalyvavo du automobiliai, kitoje – trys. Nukentėjusių avarijose nėra.

Viena avarija įvyko nuo Spaudos rūmų važiuojant Žvėryno link, neprivažiavus greičio matuoklio susidūrė du automobiliai – „Mazda“ ir „Citroen“. Kita avarija  – T. Narbuto stotelėje. Važiuodami Žvėryno link, susidūrė trys automobiliai: „Audi“, „BMV“ ir „Audi“. Automobilių vairuotojai pildo eismo įvykių deklaracijas.

Lrytas.lt skaitytoja informavo, kad automagistralės Vilnius-Panevėžys 102 kilometre taip pat dėl slidžios kelio dangos susidūrė trys automobiliai. O prie Vilniaus, ties Avižienių nusukimu, viena šalia kitos įvykusios dvi avarijos.

Prognozuojamos sudėtingos eismo sąlygos

Sekmadienio vakarą ir artėjančią naktį dėl plikledžio, pūgos ir stipraus vėjo numatomos sudėtingos eismo sąlygos, įspėja Automobilių kelių direkcija.

Pavakarę protarpiais snyguriuoja arba sninga ir pusto pažeme visoje šalyje.

Magistralinių ir krašto kelių dangos daugiausia šlapios, Šiaurės ir Vakarų Lietuvoje bei Vilniaus apskrityje yra papustytų, vietomis su provėžomis krašto kelių ruožų.

Rajoniniai keliai padengti suplūktu sniegu, apledėję, slidūs, kai kur yra provėžų.

Magistraliniai keliai barstomi ir valomi Panevėžio rajone, valomi Joniškio ir Pakruojo rajonuose. Krašto keliai barstomi ir valomi Vilniaus ir Panevėžio apskrityse bei Šilalės rajone, barstomi Mažeikių rajone, o valomi Utenos apskrityje bei Joniškio ir Pakruojo rajonuose.

Rajoniniai keliai barstomi Mažeikių rajone, o valomi Rokiškio rajone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.