Kauniečio žūtį po troleibuso ratais gaubia paslapčių šydas

Praėjusio penktadienio vakarą Kaune įvykusios tragiškos nelaimės istorijoje, kai troleibuso ratai sutraiškė paslydusio ir po juo nukritusio kauniečio galvą, vis dar esama nemažai neatsakytų klausimų. Lieka neaišku, kodėl, pasak policijos, žmogus stotelėje trenkėsi į vidurines troleibuso duris, kurios nebuvo atidaromos. Ar paskutinėmis savo gyvenimo valandomis 59 metų kaunietis buvo blaivus, paaiškės tik po dviejų-trijų mėnesių, kai išvadas pateiks palaikus tyrę teismo medicinos ekspertai.

Po troleibuso ratais žuvus žmogui, šoką patyrė jo nepastebėjęs ir iš įvykio vietos nuvažiavęs vairuotojas.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Po troleibuso ratais žuvus žmogui, šoką patyrė jo nepastebėjęs ir iš įvykio vietos nuvažiavęs vairuotojas.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Mar 4, 2013, 6:33 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 3:18 PM

Vilijampolėje, A. Strazdo gatvėje, gyvenusio 59 metų Algimanto K. gyvybė užgeso praėjusį penktadienį, apie 19 val., kai jį Petrašiūnuose mirtinai sužalojo iš vietos pajudėjęs troleibusas.

Nelaimė įvyko R. Kalantos gatvėje, 5-ojo maršruto troleibusui stabtelėjus „Kaustos“ visuomeninio transporto stotelėje.

59 metų Algimantas K. neaiškiomis aplinkybėmis paslydo ir nukrito po stovėjusiu troleibusu. Jo vairuotojas, 48 metų Kęstutis K., nepastebėjęs nelaimėlio, pradėjo važiuoti iš vietos ir galiniais ratais pervažiavo žmogaus galvą.

Atvykę medikai troleibuso pervažiuotam kauniečiui jau niekuo negalėjo padėti - žmogus buvo miręs.

„Patirta ypač sunki galvos trauma, kuri nesuderinama su gyvybe“, - lrytas.lt žurnalistui praėjusio penktadienio vakarą sakė Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties pamainos vyresnioji gydytoja.

Bendrovės „Autrolis“ keleivių vežimo tarnybos viršininkas Algirdas Širvinskas minėjo, kad praėjusio penktadienio vakarą įvykusi nelaimė, kai troleibuso ratai sutraiškė paslydusio ir po juo nukritusio kauniečio galvą – beprecedentis įvykis.

Po troleibuso ratais žuvus žmogui, šoką patyrė jo nepastebėjęs ir iš įvykio vietos nuvažiavęs vairuotojas.

Pirmadienį troleibuso vairuotojas atvyko į darbą, susitiko su vidaus tyrimą pradėjusias bendrovės vadovais.

„Žmogus jau atsigauna po to, kas įvyko. Žinote, katę pervažiuoji ir nekaip jautiesi, o čia žmogus“, - lrytas.lt sakė Kauno savivaldybės valdomos bendrovės „Autrolis“ keleivių vežimo tarnybos vadovas A. Širvinskas.

Savo tyrimą atliekantys bendrovės vadovai nelinkę kaltinti žmogų mirtinai sužalojusio troleibuso vairuotojo, pirminiais duomenimis, tragedija įvyko nelaimingai susiklosčius aplinkybėms.

10 metų darbo stažą turintis ir nė vienos avarijos nesukėlęs vairuotojas aiškino negirdėjęs ir nematęs, kad po troleibusu nukrito žmogus. Visuomeninio transporto stotelėje buvo tik keli keleiviai, kurie, troleibusui sustojus, suskubo įlipti vidun. Lrytas.lt žiniomis, niekas iš keleivių taip pat nematė po troleibuso ratais nukritusio žmogaus, nebuvo kam perspėti vairuotojo.

Pasak policijos atstovų, nelaimėlis po troleibusu nugriuvo paslydęs, kai atsitrenkė į vidurines jo duris. Kaune jau kuris laikas galioja tvarka, kad į visuomeninį transportą įlipama pro priekines, o išlipama – per vidurines ir galines duris.

„Sustojime troleibuso laukė 3-4 keleiviai, vairuotojas atidarė priekines duris, o vidurinių ir galinių neatidarė, nes nebuvo išlipančiųjų“, - sakė A. Širvinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.