Ligotą panevėžietį pražudė sugedusi kūno šildyklė? (papildyta)

Antradienio naktį Panevėžyje per gaisrą žuvo 67 metų vyras. Užsidegus lovai ir drabužiams, jis dar bandė gelbėtis vonioje pildamas ant savęs vandenį, tačiau nesėkmingai. Stipriai apdegęs vyriškis neišgyveno. Gali būti, kad gaisras ligoto vyriškio bute kilo dėl elektrinės šildyklės gedimo – šį apdegusį prietaisą kartu su sofos likučiais per langą į kiemą išmetė ugniagesiai.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Mar 5, 2013, 12:08 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 2:32 PM

Nelaimė Parko gatvės 91-ajame name pastebėta vos prasidėjus antradieniui, apie 1 val. Į namus iš darbo maždaug vidurnaktį grįžusi ir dar nespėjusi įmigti šio penkiaaukščio namo ketvirtojo aukšto gyventoja Danutė nustebo išgirdusi, kad viršutiniame aukšte gyvenantis 67 metų Giedrius P. staiga vonioje smarkiai atsuko čiaupą. „Vanduo bėgo net šniokšdamas, o tada išgirdau, kad kažkas bumptelėjo, tarsi žmogus nukrito ant grindų“, – lrytas.lt pasakojo moteris. 

Žinodama, kad ligotas kaimynas neseniai grįžęs iš ligoninės, Danutė įtarė, kad jam galėjo pasidaryti bloga. Todėl moteris nuskubėjo prie jo buto ir ėmė belstis į duris. Pajutusi, kad iš už dvigubų Giedriaus P. buto durų smelkiasi degėsių kvapas, moteris paskambino Bendruoju pagalbos telefonu. Beveik tuo pačiu metu į moters butą per lubas iš Giedriaus P. buto ėmė veržtis vanduo. 

Atskubėję ugniagesiai, išlaužę dvejas Giedriaus P.  buto duris, rado miegamajame degančią sofą. Išmetę jos likučius per langą ir apžiūrėdami butą, vonios kambaryje ant grindų gelbėtojai aptiko apdegusį buto šeimininką ir ant grindų iš sklidinos vonios pliaupiantį vandenį.

Iškviesti greitosios pagalbos medikai konstatavo vyro mirtį. Nors iš pradžių pareigūnai spėjo, kad lova bei vyriškio rūbai galėjo užsidegti dėl neatsargaus rūkymo, gali būti, kad buto šeimininką pražudė elektrinė kūno šildyklė. Kaimynų teigimu, daug metų šiame name gyvenantis Giedrius P. nerūkė. Kieme antradienio rytą tebegulėjo ne tik stipriai apdegusios sintetiniu audiniu apvilktos išskleidžiamos sofos likučiai, tačiau ir apdegusi elektrinė kūno šildyklė.

Uždaro būdo Giedrius P. bute gyveno vienas. Neseniai jis dėl širdies problemų gydėsi ligoninėje, o vėliau grįžo į namus. 

Iš jo buto pliaupiantis vanduo užliejo du 4-ojo ir 3-iojo aukšto butus. Pastarajame gyvenantis buvęs Panevėžio meras, miesto savivaldybės Tarybos narys Povilas Vadopolas lrytas.lt sakė, kad naktį prabudo nuo smarkaus lietaus barbenimo į skardinę palangę už miegamojo lango. Tačiau džiaugsmą dėl pavasarinio lietaus netrukus pakeitė nerimas. Politikas išgirdo laiptinėje triukšmą, garsą, tarsi netoliese būtų laužiamos durys. Atsikėlęs P. Vadopolas pamatė, kad vanduo teka ne tik už lango, bet ir bėga ir jo miegamajame ant palangės.

Išėjęs į laiptinę, buvęs miesto vadovas pamatė būrį kaimynų ir sužinojo, kas nutiko. Pasak P. Vadopolo, didelių nuostolių jis nepatyrė, tereikėjo tik išvalyti vandenį nuo vidinės palangės. Nors 4-ojo aukšto butas nuo vandens nukentėjo gerokai labiau, ir jo šeimininkė Danutė to nesureikšmina. Jai labiau nei sudrėkusių sienų ir grindų gaila tragiškai žuvusio kaimyno.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.