Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Po tyrimo „Klaipėdos mėsinės“ įmonėje direktorius pasitraukė iš gyvenimo

Vieną didžiausių pajūryje mėsos perdirbimo įmonių sukrėtė jos direktoriaus 48 metų Nerijaus Kuzmos mirtis. Portalo lrytas.lt žiniomis, vyras praėjusią naktį pasitraukė iš gyvenimo. Viena iš priežasčių, kodėl taip galėjo įvykti - antradienį buvo paskelbta, kad „Klaipėdos mėsinės“ darbuotojai įtariami sukčiavimu, apgaulingu buhalterinės apskaitos tvarkymu.

N. Kuzma aiškino, kad jo įmonėje atlyginimai vokeliuose nemokami.<br>Dienraščio „Klaipėda“ nuotr.
N. Kuzma aiškino, kad jo įmonėje atlyginimai vokeliuose nemokami.<br>Dienraščio „Klaipėda“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 13, 2013, 3:34 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 2:14 AM

N. Kuzma dar antradienį tvirtino, kad jam įtarimai nėra pareikšti, o įmonėje visa produkcija yra griežtai apskaitoma, atlyginimai vokeliuose nemokami.

Direktorius buvo Seimo nario Raimundo Paliuko žentas. Be tėvo liko du nepilnamečiai vaikai.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūnai Klaipėdos mėsinės patalpose surengė kratą ir aptiko apie 100 tūkst. litų, neįtrauktų į pajamas.

Neatmetama, kad neapskaičiuoti pinigai skirti darbuotojų atlyginimams vokeliuose. Aptikta ir daugiau galimų finansinės drausmės pažeidimų.

Tyrėjai įtaria, kad nuo 2012 metų balandžio bendrovė dalį iš Lenkijos atgabentos skerdienos galėjo pardavinėti įvairioms įmonėms be reikiamų dokumentų arba juos klastojo importuodama mėsą.

Tokia skerdiena galėjo būti parduota kitoms įmonėms, kurios ją realizavo prekyvietėse nemokėdamos mokesčių valstybei.

Dėl to į apskaitą esą nebuvo įtraukta apie 1,5 mln. litų pajamų, nesumokėta pusė milijono litų pajamų, pridėtinės vertės mokesčių.

Įtarimai pareikšti keturiems Klaipėdos mėsinės vadybininkams, esą vykdžiusiems vadovų nurodymus. FNTT pareigūnai juos sekė pusmetį.

„Atrodo, kad tai – tipiškas šešėlinės ekonomikos pavyzdys“, – antradienį pareiškė Klaipėdos apygardos prokuratūros vadovas Giedrius Danėlius.

Klaipėdos mėsinės vadovas Gintaras Valančius teigė esąs nustebęs: „Aš niekam nenurodinėjau slėpti pajamų. Su turgaus prekeiviais nebendraujame, neturime su jais jokių reikalų.“

G. Valančiui ši istorija primena ne kriminalą, o ginčus dėl mokesčių: „Tik praėjusią savaitę paimti dokumentai, kompiuteriai. Kaip tyrėjai spėjo išsiaiškinti visus pažeidimus, pareikšti grėsmingus įtarimus?“

„Lietuvos ryto“ paklaustas, kaip įmonėje atsirado neapskaičiuotų grynųjų pinigų – 100 tūkst. litų, Klaipėdos mėsinės vadovas tvirtino, kad tai – asmeninės vadybininkų santaupos. Nė vienas jų neatleistas iš darbo.

Klaipėdos mėsinė – viena pajėgiausių šalies mėsos pramonės bendrovių, dviejų jos įmonių Pagėgių rajone ir Kaliningrado srityje metų apyvarta siekia apie 70 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Nausėda ir I. Šimonytė apie antrąjį prezidento rinkimų turą