Per gaisrą Panevėžyje rastas negyvas pensininkas prakirsta galva

Antradienio paryčiais Panevėžyje per gaisrą žuvo žmogus. Įtariama, kad pensininkas gaisrą sukėlė ir dūmuose užtroško neatsargiai rūkydamas, tačiau pareigūnams kelia įtarimų prakirsta jo galva ir nubrozdinta ranka. Jei ne budrūs kaimynai, stipriau įsiplieskusi ugnis galėjo sunaikinti visą šį medinį 4 butų namą.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Mar 26, 2013, 10:30 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 7:57 AM

Į Smėlynės gatvės 62-uoju numeriu pažymėtą dviaukštį medinį namą ugniagesiai buvo iškviesti ankstų antradienio rytą, kelios minutės po 6 val.

Kaip lrytas.lt sakė šiame name gyvenanti pora, atsikėlę apie 5 val., jie nieko įtartino nepastebėjo. Tačiau kai išėjęs į lauką parūkyti vyras grįžo į vidų, bute pajuto stiprų degėsių kvapą, pamatė dūmus. Išlėkęs į lauką ir pamatęs, kad dūmai veržiasi iš greta gyvenančio 62 metų Arvydo S. buto, kaimynas išlaužė užrakintas duris ir puolė į vidų. „Negi lauksi, kol visas namas užsidegs“, – paaiškino gyvntojai.

Tačiau per tirštus dūmus bute nieko nebuvo galima įžiūrėti, teko laukti iškviestų ugniagesių. Atskubėję gelbėtojai viename kambaryje rado sukniubusį ant grindų buto šeimininką. Greitosios pagalbos medikai dar bandė jį gaivinti, tačiau veltui – buvo konstatuota vyriškio mirtis.

Pasak kaimynų, atvira ugnis kambaryje nebuvo įsiplieskusi, smilko tik kartonas, kuriuo buvo apkaltos grindys bei kilimo kampas.

Gyventojų teigimu, mirusiojo galva buvo prakirsta, nubrozdinta viena ranka. Tačiau kaimynai abejoja, kad vyriškis tapo smurto auka. Žmonės spėja, kad Arvydas S. galėjo apsinuodyti dūmais, praradęs sąmonę virsdamas susižalojo ir užduso.

Vis dėl to šio panevėžiečio žūties aplinkybes aiškinasi ir policija. Pasak kaimynų, pareigūnai susidomėjo maždaug prieš savaitę Arvydo S. bute apsigyvenusiu nuomininku, kurio per gaisrą namuose nebuvo. Šis, sugrįžęs jau pareigūnams išvažiavus ir išgirdęs, kas įvyko, pats išskubėjo aiškintis į policiją.

Vietos gyventojų teigimu, vienišas, neįgalumą turintis pensininkas šiame bute gyveno jau kelis dešimtmečius. Vyriškis nevengdavo taurelės, gerdavo vienas, be kompanijos, užsidaręs namuose. Namuose rūkydavęs Arvydas S. jau ne vieną kartą yra padegęs savo patalus, tačiau užsigesindavo gaisrą pats arba tai padarydavo laiku dūmus pastebėję kaimynai.

„Gyvenom kaip šalia tiksinčios bombos“, – sakė kaimynai, baiminęsi vieną dieną dėl neatsargaus rūkoriaus likti be namų. Mediniame 4 butų name iki antradienio nelaimės gyveno 10 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.