Būstas supleškėjo dėl kiauro dujų baliono

Po pirmadienį mediniame name kilusio gaisro ten gyvenusi gargždiškio šeima ne tik liko be pastogės – jai teks atlyginti ir buto šeimininkams padarytus nuostolius.

Pastogės bei turto netekusią Kaliaginų šeimą laikinai priglaudė giminaičiai.<br>R. Žalgevičius
Pastogės bei turto netekusią Kaliaginų šeimą laikinai priglaudė giminaičiai.<br>R. Žalgevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas”)

Apr 2, 2013, 9:10 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 11:53 PM

Netikėta nelaimė Gargžduose įvyko antrosios Velykų dienos rytą, prieš pusę dešimtos.

Vasario 16-osios gatvėje esačio medinio namo antrajame aukšte gyvenęs Vilius Kaliaginas su žmona jau buvo atsikėlę ir virtuvėje ruošė pusryčius. Tuo metu jų vaikai – trylikametė duktė ir metais jaunesnis sūnus dar miegojo.

Atsukęs dujų baliono ventilį vyras pajuto dujų kvapą. Supratęs, kad dujas praleidžia žarnelė, jis ją pamėgino pataisyti, bet įtrūkusi žarnelė įplyšo labiau ir dujos ėmė veržtis dar smarkiau.

Balionas stovėjo netoli užkurtos krosnies, todėl ugnį pasiekusios dujos iškart užsiliepsnojo, o iš baliono ėmė veržtis degantis fakelas.

V. Kaliaginas, užmetęs ant baliono ventilio rūbą, dar pamėgino jį užsukti, bet iš susijaudinimo ratuką ėmė sukti į priešingą pusę.

Tada iš baliono pliūptelėjo liepsna ir plaukus apsvilusiam vyrui teko viską mesti ir gelbėtis pačiam. V. Kaliaginas spėjo išbėgti iš namo, o kitame kambaryje buvusiems vaikams ir pas juos nubėgusiai motinai kelią užkirto virtuvėje kilęs gaisras. Vienais apatiniais vilkinti duktė iš antrojo aukšto ryžosi šokti per langą. Iš 5 metrų nukritusi ant betoninio paviršiaus paauglė nesusižalojo.

Atskubėjus ugniagesiams įsismarkavusios liepsnos jau laižė stogą. Lange gelbėtojai pamatė pagalbos šaukiančią motiną su vaiku, o jiems virš galvos iš kambario veržėsi juodi dūmai.

Žmonės į apačią nulipo prie lango pristumtomis kopėčiomis.

Gaisrą ugniagesiai numalšino beveik po valandos. Balionas buvo išneštas į lauką. Apdegusiame 15 metrų ilgio ir 10 metrų pločio name buvo trys butai. Viena šeima gyveno vienoje namo pusėje per du aukštus. Kitą namo pusę aukštais dalijosi dvi šeimos.

Gaisrą sukėlusi Kaliaginų šeima gyveno antrajame aukšte, iš kurio nieko nebeliko. Vandeniu buvo sulietas ir apatinis butas, kurio šeimininkas išvykęs į Olandiją.

Iš į užsienį gyventi išvykusių žmonių butą antrajame aukšte nuomojusią ir pastogės bei turto netekusią Kaliaginų šeimą priglaudė giminaičiai.

Vakar išsikraustyti teko ir kitoje namo pusėje gyvenusiems kaimynams, nes jų buto pastogė irgi išdegė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.