Aktorius G. Girdvainis dėl suskaudusios širdies atsidūrė ligoninėje

Ketvirtadienį ryte 69-erių aktoriui Gediminui Girdvainiui suskaudo širdį. Aktoriaus sveikata pablogėjo jo namuose Vilniuje. Jis paguldytas į ligoninę.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

2013-04-04 18:42, atnaujinta 2018-03-08 20:14

„Apie tai maždaug 9 val. ryte sužinojau teatre iš kolegų“, - lrytas.lt sakė Vilniaus mažojo teatro Reklamos skyriaus vadovas Evaldas Eidukas.

Jis pasakojo, kad aktorius niekada nėra skundęsis prasta sveikata. „Nebuvo akivaizdžių ženklų, kad jo sveikata bloga. Jis nesiskųsdavo“, - sakė reklamos skyriaus vadovas.

Visam teatro kolektyvui ši žinia buvo tarsi perkūnas iš giedro dangaus. G. Girdvainis ketvirtadienį vakare turėjo vaidinti spektaklyje „Maskaradas“. Jo atliekamas vaidmuo - Šprichas.

Dėl staigios aktoriaus ligos teatras vietoj Rimo Tumino spektaklio „Maskaradas“ rodys Kirilo Glušajevo režisuotą spektaklį „Motina“. Spektaklis „Motina“ nebus verčiamas į anglų kalbą.

Teatras informuoja, kad nenorintys eiti į šį spektaklį bilietus galės grąžinti iki balandžio 10 d. visose Bilietai.lt kasose.

G. Girdvainis gimė 1944 m. sausio 19 d. Kretingoje. 1969 m. baigė Lietuvos konservatoriją. Dirbo Vilniaus jaunimo dramos teatre, šiuo metu - Vilniaus mažojo teatro aktorius.

2004 m. G. Girdvainis apdovanotas Vytauto Didžiojo ordino Karininko kryžiumi, 2006 m. - Lietuvos Respublikos Vyriausybės kultūros ir meno premija.

Geriausiai aktorius žinomas iš kino juostos „Velnio nuotaka“, kurioje atliko Pinčiuko vaidmenį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.