Šiaulių rajone automobilis partrenkė dvi moteris, vienos kūną pareigūnai pamatė tik po poros valandų

Lietuvos saugaus eismo dienos, kuri minima balandžio 6-ąją, išvakarėse Šiaulių regione žuvo keturi žmonės.

Šiaulių rajone „Mercedes Benz Sprinter“ partrenkė dvi seseris. Viena iš jų mirė nuo sužalojimų, kita išvežta į ligoninę.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Šiaulių rajone „Mercedes Benz Sprinter“ partrenkė dvi seseris. Viena iš jų mirė nuo sužalojimų, kita išvežta į ligoninę.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Apr 6, 2013, 10:56 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 5:38 PM

Penktadienio vėlų vakarą prieš pat vidurnaktį kelyje Šiauliai-Kelmė-Tauragė, Aukštelkės gyvenvietėje, mikroautobusas „Mercedes Benz Sprinter“ parbloškė pėsčiųjų perėja ėjusias seseris – 26 metų N. A. ir metais jaunesnę L. A.-K.

Smūgio būta baisaus – jaunesnioji moteris žuvo išsyk, o jos sesuo sunkiai sužalota. Aukštelkės gyventojai sulaužyti dubens, rankų kaulai, sužalota galva. Nukentėjusioji rytą operuota Respublikinėje Šiaulių ligoninėje. Medikai po operacijos sakė, kad pacientės būklė stabilizavosi.

Kelmės link važiavusio mikroautobuso vairuotojas 54 metų V.P. tikino nepastebėjęs perėja ėjusių pėsčiųjų. Iš Airijos į gimtinę grįžęs  vyriškis tikino, kad jo dėmesį patraukė keliu bėgantis šuo su blizgančia grandinėle ant kaklo.

Aukštelkės gyvenvietėje esanti perėja yra neseniai sutvarkyta, su įrengta saugumo salele ir apšvietimu. Toje kelio atkarpoje greitis ribojamas iki 50 km/val.

Pareigūnai linkę tikėti vairuotoju, teigiančiu, kad jis nelėkė kaip akis išdegęs. Šią versiją bus galima nesunkiai patikrinti, nes ties perėja įrengtas stacionarus greičio matuoklis.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Vincas Urbonavičius lrytas.lt sakė, kad pėsčiosios vilkėjo tamsiais drabužiais, nesegėjo šviesą atspindinčių atšvaitų.

„Nesakau, kad kaltos moterys, bet reikia saugotis ir patiems pėstiesiems. Juk prieš vidurnaktį šiuo keliu pravažiuoja viena kita mašina“, – sakė pareigūnas.

Žuvusi mergina po automobiliu buvo rasta gerokai vėliau, kai jos sesuo jau buvo išvežta į ligoninę. Moters kūnas be gyvybės ženklų gulėjo po „Mercedes Benz".

Du žmonės žuvo Pakruojo rajone

Penktadienio popietę kraupi avarija įvyko Pakruojo rajone, kelyje Pakruojis-Smilgiai. Per ją susidūrė sunkvežimis ir lengvasis automobilis.

Nelaimė įvyko, kai nuo vilkiko „Mercedes-Benz“ atitrūko ratas. Jis iššoko į priešpriešinę eismo juostą ir įsirėžė į atvažiuojantį sunkvežimį DAF.

Nuo smarkaus smūgio buvo sugadinta vairo kolonėlė, todėl ūkininko vairuojamas vilkikas su 25 tonų grūdų kroviniu tapo nevaldomas.

Sunkvežimis išlėkė į priešpriešinę eismo juostą ir taranavo mikroautobusą „Renault Espace“. Jį vairavęs 22 metų vyriškis ir metais vyresnė keleivė žuvo išsyk. Žuvusiųjų kūnus ištraukė mašinos liekanas supjaustę ugniagesiai.

* * *

Saugumas – visų rankose

* Lietuvos saugaus eismo diena  minima nuo 2006 metų, kai Seimas įtraukė ją į Atmintinų dienų sąrašą.

* Minint šią dieną siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į problemas, susijusias su eismo saugumu, jų mastą, pasekmes ir kainą bendruomenei.

* Tai yra ir galimybė priminti, kad kiekvienas – vairuotojas, keleivis, dviratininkas, pėstysis – yra eismo dalyvis, tad nuo kiekvieno  priklauso ir eismo saugumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.