Panevėžyje pas verkiančią penkiametę ugniagesiai lipo per langą

Panevėžio ugniagesiai vėlų trečiadienio vakarą skubėjo į pagalbą penkiametei, kuri buvo viena palikta bute. Į trečiame namo aukšte esantį butą, iš kurio sklido vaiko verksmas, gelbėtojai įlipo per langą, pasinaudoję automobilinėmis kopėčiomis. Jiems nukėlus mažylę ant žemės, atskubėjo jos motina. Pasirodo, miegančią dukrą palikusi bute, panevėžietė buvo išskubėjusi į parduotuvę.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Apr 25, 2013, 12:40 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 6:17 PM

Į Žemaičių mikrorajoną ugniagesiai buvo iškviesti trečiadienį, 22 val. 37 min. Gelbėtojų pagalbos prisireikė po to, kai namo gyventojai išgirdo viename bute verkiantį vaiką. Išsiaiškinę, kad mažametė mergaitė viena vėlų vakarą užrakinta 3-me namo aukšte esančiam bute, kaimynai paskambino bendruoju pagalbos telefonu.

Atvykę ugniagesiai buto durų nelaužė, bet iškėlę automobilines kopėčias, jomis pateko į vidų per langą, o vėliau tokiu pat būdu nukėlė ant žemės mergaitę ir perdavė policijos pareigūnams. Užsiverkusi penkiametė iš tiesų bute buvo palikta viena.

Netrukus atskubėjo išsigandusi mažylės motina. Pasirodo, viena dukrą auginanti panevėžietė, dukrai užmigus, nusprendė nueiti nusipirkti maisto. Jai išėjus į už kelių kvartalų, Ukmergės gatvėje, įsikūrusį prekybos centrą, mergaitė prabudo ir išsigandusi ėmė verkti.

Ši šeima į pareigūnų akiratį nebuvo pakliuvusi, pareigūnai linkę į šį atvejį žiūrėti atlaidžiai.

Panaši istorija, tik nes su tokia laiminga pabaiga, tame pačiame mikrorajone buvo įvykusi prieš porą metų – 2011 metų spalio viduryje. Tuomet paliktas vienas bute penkiametis, paryčiais atsibudęs ir ėmęs ieškoti mamos, iškrito per langą iš penktojo aukšto ir susižalojo.

Nelaimė Žemaičių gatvės daugiabutyje įvyko sekmadienio paryčiais. Jauna moteris, apie 4 valandą pritrūkusi rūkalų, nusprendė nueiti jų nusipirkti. Savo miegantį penkiametį sūnų ji užrakino bute ir išėjo.

Atsibudęs ir neradęs mamos, vaikas ėmė jos ieškoti. Negalėdamas atidaryti buto durų, jis atsidarė langą ir iškrito. Vėsią naktį plonais rūbeliais apsirengusį vaiką daugiabučio kieme pastebėjo pro šalį važiavęs vyriškis. Jis berniuką nuvežė į Panevėžio ligoninę. Beveik tuo pačiu metu į policiją paskambinusi vaiko motina pranešė apie jo dingimą. Grįžusi iš parduotuvės ji išsigando, užrakintame bute neberadusi berniuko.

Kritęs iš didelio aukščio mažylis patyrė sunkius sužalojimus. Jam buvo nustatyta galvos trauma, plyšęs plautis, lūžusi ranka ir dubens kaulai. Kurį laiką jis buvo gydomas Panevėžio ligoninės vaikų intensyviosios terapijos skyriuje.

Paaiškėjo, kad darželinuką sūnų panevėžietė augino viena. Jo tėvas tuo metu atlikinėjo bausmę įkalinimo įstaigoje. Iki tol Panevėžio miesto vaiko teisių apsaugos tarnybai ši šeima nebuvo žinoma. Po nelaimės moteris pati atvyko į tarnybą, parašė pasiaiškinimą, labai gailėjosi vaiką palikusi be priežiūros. Panevėžietė prisipažino tą naktį buvusi neblaivi. Vėliau vaiko teisių apsaugos specialistai šią šeimą nuolat stebėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.