Karinių oro pajėgų sraigtasparnis gelbėjo kelte sunegalavusį žmogų

Ketvirtadienį Karinių jūrų pajėgų sraigtasparnis Mi-8 dalyvavo gelbėjimo jūroje operacijoje, per kurią medikams buvo skubiai perduotas jūroje sunegalavęs žmogus.

Visa ligonio gelbėjimo operacija truko apie 1 val. 20 min.<br>KAM
Visa ligonio gelbėjimo operacija truko apie 1 val. 20 min.<br>KAM
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 2, 2013, 4:53 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 9:36 AM

Į operaciją sraigtasparnis išsiųstas Karinių jūrų pajėgų Jūros gelbėjimo koordinavimo centrui gavus pranešimą apie tai, kad maždaug 50 km nuo Lietuvos krantų Baltijos jūra maršrutu Zasnicas–Klaipėda plaukusio kelto įgulos nariui būtina skubi medikų pagalba.

Jūros gelbėjimo centrui koordinuojant Karinių oro pajėgų sraigtasparnio įgula, vadovaujama kpt. Raimondo Rabačiausko, į operaciją pakilo praėjus 14 min po to, kai buvo gautas pranešimas.

Sunkios būklės, be sąmonės nukentėjusysis buvo lynu įkeltas į sraigtasparnį ir nuskraidintas į Klaipėdos jūrininkų ligoninę.

Visa ligonio gelbėjimo operacija truko apie 1 val. 20 min.

Karinių oro pajėgų sraigtasparniai nuolat budi paieškos ir gelbėjimo postuose ir yra pasiruošę nedelsdami padėti į nelaimę patekusiems žmonėms. Vidutiniškai per metus jie dalyvauja daugiau nei 20 paieškos ir gelbėjimo operacijų: gelbėdami jūroje įvairius incidentus patyrusius ar sunegalavusius žmones, teikdami pagalbą nukentėjusiesiems potvynio zonose, skraidindami donorų organus, žvalgydami užterštas teritorijas ir kt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.