Per komunalininkų aplaidumą kumelės netekęs kaimietis liejo ašaras

„Tokia puiki kumelė buvo - darbšti ir supratinga. Aš ją buvau taip išmokęs, kad net ir sudėtingesnius darbus dirbdami be pagalbininkų išsiversdavome. O va dabar jos staiga netekau“, - ketvirtadienio popietę glostydamas jau nugaišusio gyvulio galvą ir šluostydamas sau ašaras guodėsi Šiaulių rajono Gūragių kaimo gyventojas Eidvilas Drąsutis.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

May 9, 2013, 3:50 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 12:27 AM

Ryte E. Drąsutis pasikinkęs į ratus savo aštuonerių metų kumelę Špulką išvažiavo dirbti žemės Kuršėnų pakraštyje esančiame sklype.

Nelaimė nutiko 11 val. 20 min. kai iškinkyta kumelė eidama pievos pakraščiu galinėmis kojomis užmynė ant komunalininkų šulinio dangčio. Nuo arklio svorio dangtis persikreipė ir aklio koja smuktelėjo į atsivėrusią landą.

Krisdama žemyn kumelė stipriai trenkėsi į atsivėrusio dangčio kampą bei šulinio kraštą. Stipriai susižalojęs gyvūnas pamėgino išsiropšti, bet tai darydamas tik dar labiau susižalojo.

Išsigandęs šeimininkas puolė kviestis pagalbos. Gavę pranešimą gelbėti į nelaimę patekusio gyvūno išskubėjo ugniagesiai. Prikabinę virvę arklį keltuvu dar iki atvykstant ugniagesiams ištraukė netoliese dirbę kelininkai.

Deja, sunkias vidaus organų traumas patyrusi kumelė nugaišo.

Ašaras dėl gyvūno netekties liejęs E. Drąsutis sakė, kad kumelę įsigijo, kai jai buvo treji metai.

Per pastaruosius penkerius metus šis gyvūnas šeimininkui tapo geru pagalbininku ūkyje.

„Puikiai dirbti išmokyta kumelė buvo pačiame jėgų žydėjime. Toks arklys kainuoja apie keturis tūkstančius litų. Tačiau ne tik pinigų gaila – netekau puikaus draugo“, - graudinosi E. Drąsutis.

Apžiūrėjęs jo kumelei mirtinais spąstais tapusį komunalininkų šulinėlį kaimietis atkreipė dėmesį į tai, kad iš ketaus pagaminto dangčio kraštai yra lygūs – neturi jokių karpų, kurių pagalba taptų stabiliu.

„Nesuprantu, kaip galima šulinius uždengti tokiais dangčiais, kurie, užlipus ant jų krašto, atsiveria. Toks šiuos šulinius eksploatuojančių tarnybų aplaidumas pražudė mano arklį, bet juk vidun galėjo nugarmėti ir žmogus ar vaikas“, - piktinosi kumelės Špulkos netekęs E. Drąsutis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.