Kaimynų nesantaika dėl šernakiaulių suliepsnojo ugnimi

˙

Vos išsigelbėjęs F. Abukauskas sako, kad dėl gaisro gali būti kaltas kaimynas.<br>V. Petrauskienė
Vos išsigelbėjęs F. Abukauskas sako, kad dėl gaisro gali būti kaltas kaimynas.<br>V. Petrauskienė
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Jun 3, 2013, 12:17 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 11:40 PM

Po gaisro pareigūnai dviem paroms sulaikė 80-metį P. Kučą. Po naktinio gaisro sukelto šoko neatsigaunantis jo kaimynas F. Abukauskas tvirtino, kad jo namai buvo padegti.

„Atsikėliau apie 3 val., atsigėriau. Paskui atsiguliau ir prisnūdau. Pabudau nuo ryškios šviesos. Pamaniau, gal sūnus atvažiavo? Bet paskui supratau, kad dega namas“, – nakties košmarą prisiminė vyras.

Jis pažadino žmoną. Abu sutuoktiniai tikėjosi išeiti pro duris. Tačiau vos jas pravėrus, į kambarį ėmė veržtis liepsnos. Gelbstintis iš ugnies, vyrui su žmona teko lipti per langą.

F. Abukauskas džiaugėsi, kad jiedu spėjo išsigelbėti iš liepsnų. Kai apie 4 val. ryto atvažiavo ugniagesiai, Abukauskų namo stogas degė atvira liepsna. Užgesinus gaisrą, liko tik apdegusių rąstų sienos. Buvo akivaizdu, kad namas padegtas, degiu skysčiu užpylus lauko duris.

Apžiūrėję sodybos prieigas, šeimininkai šviežiai išgrėbstytoje žemėje pastebėjo nuo kaimyno pusės einančius pėdsakus. Jais sekdami, policijos tarnybiniai šunys atsekė į P. Kučo sodybą.

F. Abukauskas sakė, kad jau prieš kurį laiką pradėjo rekonstruoti savo senąjį namą. Pradėjęs perstatymo darbus, pakeitė supuvusius rąstus, vienoje namo pusėje rengėsi dėti naujas duris ir langus.

Per gaisrą sudegė ne tik namo stogas, bet ir remontui nupirkti 6 kubiniai metrai medienos, ketverios naujos durys.

„Nuostoliai didžiuliai. Kaip reikės toliau gyventi? Laukti, kol kaimynas ateis su šautuvu ir mus iššaudys?“ - kalbėjo F. Abukauskas.

Vyras tikino, kad prieš kelias dienas P. Kučas jį apkaltino pavogus tris paršus. Kai šie atsirado, tuomet gyvulių savininkui pasirodė, kad vis dėlto kažkas juos slapta iškastravo. Įtarimai vėl krito ant F. Abukausko.

Po apylinkes klajojančios P. Kučo šernakiaulės ir yra pagrindinė kaimynų nesutarimų priežastis. Jos išknisa svetimus daržus, pridaro kitokios žalos. Prieš kurį laiką buvo išraususios po žeme esantį dujotiekio vamzdį.

P. Abukausko skundai kaimynui P. Kučui užtraukia didžiules baudas. Ūkininko žiniomis, paskutinė - 1,5 tūkst. litų administracinė bauda kaimynui buvo skirta už gyvulių nepriežiūrą. Neprižiūrimas palaidas P. Kučo jautis atėjo pas kaimyną ir išgąsdino  F. Abukausko veršingą karvę. Dėl to veršiukas žuvo.

Gyvulių neprižiūrintis senolis dejuoja, kad neturi pinigų sumokėti baudas, ir pyksta, kad kaimynas jį skundžia. Tačiau neigia, kad dėl F. Abukausko nelaimių yra kaltas jis.

Prieš dvejus metus krito F. Abukausko kumelė. Veterinaras nustatė, kad gyvulys buvo nunuodytas. Tačiau policijos tyrėjams nepavyko surinkti įrodymų, kad tą padarė P. Kučas.

Senoliui nepavyko išsiginti, kad kaimyno bulvių lauką iškniso jo šernakiaulės. Taip pat ir to, kad palaidas jo šuo papjovė 10 kaimyno viščiukų. Už tai teko sumokėti.

Pats aštuoniasdešimtmetis tąsyk „Lietuvos ryto“ korespondentei sakė, kad kai kurios jo kiaulės mėgsta pasivaikščioti po apylinkes. Taip jos susikergia su šernais.

Vieną savo kiaulę keliauninkę pasekęs P. Kučas sužinojo, kur ši kasdien keliauja. Paaiškėjo, kad į kaimą, esantį už penkių kilometrų. Ten alų gaminančio verslininko kieme degloji vaišindavosi alaus gamybos atliekomis.

˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.