Vokietijoje žuvusio jauno vyro šeimą persekioja mirtis

Pirmadienio rytą Pietų Vokietijoje įvykusi avarija sukrėtė penketą lietuvių šeimų. Per greitkelyje įvykusį susidūrimą užsiliepsnojo mikroautobusas iš Lietuvos. Ugnis pasiglemžė penkių jaunų vyrų gyvybes.

Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Jun 5, 2013, 11:47 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 9:33 PM

Nelaimė įvyko netoli Karlsrūhės, kai dėl per liūtį greitkelyje atsiradusios purvo nuošliaužos susidarė transporto spūstys. Mikroautobusas su penkiais vyrais iš Kauno, Sudargo, Kėdainių ir Jurbarko sustojo keliolikos kilometrų spūsties pabaigoje.

Netrukus į automobilį trenkėsi mašiną per vėlai pastebėjęs ir slidžiame kelyje nesuvaldytas slovako vairuojamas vilkikas. Tarp dviejų chemines medžiagas gabenusių sunkvežimių atsidūręs lietuvių mikroautobusas buvo suknežintas ir užsiliepsnojo. Pirminiais duomenimis, gaisras kilo po smūgio – užsidegė cheminės medžiagos, gabenamos abiejų vilkikų puspriekabėse. Lietuviai nebegalėjo išsilaisvinti. Jų kūnus gelbėtojai rado tarp sudegusio mikroautobuso nuolaužų.

Žuvusio jurbarkiečio šeimai ši tragedija – tarsi nelaimių virtinės tęsinys. Vaikino motina yra palaidojusi du savo vyrus ir vieną sūnų. Dabar 75 metų moters laukia dar vieno sūnaus laidotuvės.

Tragiškai gyvybės netekusio vyro gimtinė buvo už 15 kilometrų nuo Jurbarko esančiame Pilies I kaime. Tačiau velionis su šeima gyveno pačiame Jurbarke, čia augino mažametę dukrelę. Jauno vyro žūtis sukrėtė ir Jurbarko, ir Skirsnemunės, šalia kurios yra žuvusiojo gimtinė, bendruomenes.

„Tai didžiulė tragedija. Net nėra ką sakyti. Labai gaila, kad taip atsitiko. Liūdna ir dėl to, kad žuvusysis buvo labai geras vyras, labai tvarkingas, labai rūpinosi savo šeima. Po nelaimės viena liko jo žmona ir ketverių su puse metų dukrelė“, - sunkiai žodžius rinko Skirsnemunės seniūnas V. Vainauskis.

Skaudžiai į dviejų bendruomenės narių žūtį reagavo ir Sudargo miestelio bendruomenė.

„Žmonės į tokias nelaimes reaguoja tikrai skaudžiai. Baisi nelaimė. Daugiau nieko apie tai pasakyti negaliu“, - kalbėjo Sudargo seniūnė Rita Grigaitienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.