Prie Panevėžio po vilkikų kaktomušos žuvo estė, du vyrai sužeisti (papildyta)

Pirmadienį ryte magistralėje „Via Baltica“ prie Barklainių kaimo (Panevėžio r.) kaktomuša susidūrė du vilkikai. Avarijoje iškart žuvo vieno jų keleivė, abu vairuotojai – estas ir lenkas – išvežti į ligoninę.

Per avariją žuvo šalia sutuoktinio sėdėjusi 49 metų Estijos pilietė S. I.<br>R. Stundžienė
Per avariją žuvo šalia sutuoktinio sėdėjusi 49 metų Estijos pilietė S. I.<br>R. Stundžienė
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jun 10, 2013, 11:59 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 5:25 PM

Nelaimė avaringame magistralės „Via Baltica“ ruože, kelio Panevėžys-Aristava-Sitkūnai 16-me kilometre, įvyko 9 val. 10 min. Panevėžio link važiuojantis Lenkijos piliečio vairuojamas vilkikas „Mercedes-Benz Actros 1844LS" kaktomuša trenkėsi į priešpriešiais atvažiuojantį Estijos piliečio vairuojamą vilkiką „DAF 105.460“.

Estijos piliečio vairuojamas vilkikas puspriekabėje gabeno statybines medžiagas, lenkas vairuotojas vežė vynuoges, kurių dėžės po avarijos išbyrėjo į pakelės laukus. 

Per avariją iškart žuvo šalia esto vairuotojo vilkike sėdėjusi keleivė. Ši moteris – vairuotojo žmona, 49 metų S. I. Jos sutuoktinis, 54 metų J. I. buvo skubiai išvežtas į ligoninę. Tuo tarpu 49 metų lenkas vairuotojas buvo prispaustas sumaitotoje kabinoje. Jį ugniagesiams, panaudojus specialią techniką, pavyko išlaisvinti tik po dviejų valandų. Vyriškis, kuris skundėsi, kad nejaučia kojų, taip pat skubiai išgabentas į ligoninę.

Panevėžio ligoninėje vairuotojui iš Estijos diagnozuotas krūtinės sumušimas, plaučio plyšimas, lenkui – atviras kojos lūžis, taip pat trūkęs plautis.  Pastarasis buvo paguldytas į Intensyviosios terapijos skyrių.

Neoficialiais duomenis, avarija įvyko dėl kol kas nežinomų priežasčių lenko vairuojamam sunkvežimiui išvažiavus į priešpriešinę eismo juostą. Netrukus po avarijos sustoję iš paskos šiam vilkikui važiavę žmonės teigė, kad šis jau kurį laiką įtartinai vingiavo po kelią. 

Šalinant šios avarijos padarinius, laikinai buvo draudžiamas eismas „Via Baltica“ kelyje prie Panevėžio. Nemaža kelio atkarpa padengta naftos produktais, išsiliejusiais iš avariją patyrusių sunkvežimių, ir yra labai slidi.

Eismas dėl avarijos buvo draudžiamas nuo 9 val. 10 min. iki 18 val. 30 min. Per avariją beveik 200 metrų kelio ruože buvo išsiliejęs kuras ir tepalai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.