Radviliškyje padegtas trejų su puse metų berniukas

Trečiadienio popietę į Radviliškio ligoninę buvo atvežtas stipriai apdegęs trejų su puse metų berniukas. Pirminiais duomenimis, vaiką degiu skysčiu apipylė ir padegė jo penkerių metų brolis.

Iš Respublikinės Šiaulių ligoninės apdegęs berniukas turėtų būti pervežtas į Kauno medicinos universiteto klinikas.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Iš Respublikinės Šiaulių ligoninės apdegęs berniukas turėtų būti pervežtas į Kauno medicinos universiteto klinikas.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jun 12, 2013, 5:19 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 2:54 PM

Nelaimė įvyko Radviliškyje, Stiklo gatvėje esančiame bendrabutyje, kuriame gyvena ši šeima.

Degantį ir mamą šaukiantį vaiką pirmoji pastebėjo kaimynė, ji ant vaiko užpylė vandens.

Iš Radviliškio ligoninės berniukas buvo skubiai nuvežtas į Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikas ir paguldytas į intensyvios terapijos skyrių.

Pirminiais duomenimis, mažyliui apdegė apie 60 proc. kūno, kai kurie nudegimai yra gilūs. Medikų teigimu, berniuko sveikatos būklę stengiamasi stabilizuoti, tačiau ji išlieka sunki. Buvo ruošiamasi mažylį tolesniam gydymui iš Šiaulių pervežti į Kauno medicinos universiteto klinikas.

Gydytojams vaikas prasitarė, kad jį padegė vyresnysis brolis. Kuo buvo apipiltas mažylis, dar stengiamasi nustatyti. Taip pat kol kas neaiškios iš šio žiauraus išpuolio priežastys.

Nukentėjęs berniukas auga daugiavaikėje šeimoje – iš viso šeimoje auga keturi vaikai. Vaiko teisių apsaugos tarnybai ši šeima buvo žinoma jau anksčiau. Po trečiadienio tragedijos tarnyba paėmė tris vyresniuosius šeimos vaikus ir perdavė giminaičiams.

Per nelaimę berniukų mama svečiavosi pas kaimynę. Patikrinus alkoholio matuokliu, paaiškėjo, kad moteris vartojo alkoholio, tačiau nėra girta. Nustatyta, kad jos kraujyje yra 0,21 promilės alkoholio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.