Kupiškio savivaldybės vairuotoją mirtis ištiko pakeliui į darbą

Ketvirtadienį, prieš pat 8 val., Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai pėsti skubėjo į pagalbą. Vos už kelių dešimčių metrų nuo pastato, kur įsikūrę kupiškėnai ugniagesiai, į mūrinio namo sieną trenkėsi lengvasis automobilis Audi 100. Įtariama, kad garbaus amžiaus vairuotoją ištiko širdies smūgis.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Jun 13, 2013, 2:44 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 2:08 PM

Nors jį bandė gaivinti ir ugniagesiai, ir atskubėję greitosios pagalbos medikai, ilgamečio Kupiškio rajono savivaldybės vairuotojo, 75 metų Henriko Š. gyvybės išgelbėti nepavyko.

Keistai važiuojantį automobilį Audi 100 pamatė tuo metu Kupiškio priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje budėję ugniagesiai. Ties Maironio-Ugniagesių gatvių sankryža nulaužęs kelio ženklą, automobilis užšoko ant šaligatvio ir rėžėsi į mūrinio pastato, kuriame įsikūrusi bendrovė „Dailista“ sieną.

Atbėgę ugniagesiai atjungė akumuliatorių, iškvietė greitąją, o patys ėmė gaivinti gyvybės ženklų nerodantį Audi vairuotoją. Tačiau ir jų, ir medikų pastangos buvo bevaisės –75 metų kupiškėnas Henrikas Š. mirė.

Įtariama, kad vyriškį prie vairo pakirto staigus širdies priepuolis. Jo artimųjų teigimu, nors rytą ir blogai jautėsi, Henrikas Š. susiruošė į darbą – vyriškis dirbo Kupiškio rajono savivaldybėje vairuotoju.

Tai ne pirmas atvejis, kad ugniagesiams tenka gelbėjimo darbus atlikti po savo darbovietės langais. Prieš kelerius metus Panevėžio centre, Ramygalos gatvės pradžioje bevažiuojant užsidegė Kazachstano piliečio vairuojamas automobilis.

Užsienietis, pamatęs iš po variklio dangčio dūmus, sustojo gatvėje ir apstulbo po akimirkos pamatęs atbėgančius ugniagesius, nešinus gesintuvais. Paaiškėjo, kad ką tik įsigytas verslininko iš Kazachstano automobilis užsidegė tiesiai priešais pastatą, kuriame įsikūrusi Panevėžio priešgaisrinė gelbėjimo valdyba. Pamatę iš automobilio rūkstančius dūmus, ugniagesiai atskubėjo į pagalbą ir neleido ugniai įsisiautėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.